"MNOGI SE NE MOGU EVAKUISATI" Strava i užas u palestinskoj bolnici u Gazi posle upada izraelskih snaga (VIDEO)

Autor:

Svet

15.02.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska tvrdi da ima "verodostojne obaveštajne podatke" da je Hamas držao taoce u bolnici.

"MNOGI SE NE MOGU EVAKUISATI" Strava i užas u palestinskoj bolnici u Gazi posle upada izraelskih snaga (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska objavila je da su njene specijalne snage ušle u prostor opkoljene bolnice Naser u Pojasu Gaze u gradu Kan Junisu, javlja BBC.

Kažu da sprovode "preciznu i ograničenu operaciju" u bolnici, gde se navodno skrivaju borci Hamasa. Takođe se navodi da bi se tamo mogla nalaziti tela izraelskih talaca.

Izraelska vojska tvrdi da ima "verodostojne obaveštajne podatke" da je Hamas držao taoce u bolnici i da su ostaci tela talaca možda još uvek unutra, prenosi AP.

Portparol ministarstva zdravstva Gaze, kojim upravlja Hamas, Ašraf al-Kidra, rekao je da je Izrael pokrenuo "masovni upad" uz tešku pucnjavu u kojoj su povređene mnoge raseljene osobe koje su se tamo sklonile.

Tvrdi da su vojnici naredili medicinarima da premeste sve pacijente u stariju zgradu koja nije propisno opremljena za njihovo lečenje.

- Mnogi se ne mogu evakuisati, poput onih s amputacijama donjih udova, teškim opekotinama ili starijih osoba - rekao je on u intervjuu za mrežu Al Džazira, prenosi Gardiajn.

Al-Kidra kaže da je premešteno šest pacijenata koji su na respiratoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading