DOBRE VESTI ZA ZELENSKOG IZ AMERIKE: SAD nastavljaju da pomažu Ukrajinu?

Autor:

Svet

14.02.2024

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane je danas izjavio da SAD neće odustati od pružanja podrške Ukrajini, kako u kratkoročnom, tako i u dugoročnom periodu.

DOBRE VESTI ZA ZELENSKOG IZ AMERIKE: SAD nastavljaju da pomažu Ukrajinu?

Foto: Tanjug/AP

Ministar odbrane Sjedinjenih Američkih Država, Lojd Ostin, istakao je danas da SAD neće odustati od pružanja podrške Ukrajini, kako u kratkoročnom, tako i u dugoročnom periodu, uprkos finansijskim poteškoćama sa kojima se suočava administracija predsednika Bajdena, dok čeka odobrenje dodatnih sredstava od strane Predstavničkog doma koji je pod kontrolom republikanaca.

- Mi ćemo nastaviti snažno da se angažujemo kako bismo obezbedili Ukrajini podršku kako u kratkoročnom, tako i u dugoročnom smislu - izjavio je ministar Ostin, ne navodeći eksplicitno paket vojne pomoći u vrednosti od 95,34 milijarde dolara koji čeka odobrenje zakonodavaca u Kongresu, prenosi Rojters.

U međuvremenu, generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, apelovao je danas na Predstavnički dom američkog Kongresa da usvoji "vitalni paket vojne pomoći Ukrajini" u vrednosti više desetina milijardi dolara.

Stoltenberg je upozorio američke zakonodavce da bi Kina bila ohrabrena ukoliko Rusija izađe kao pobednik iz rata u Ukrajini.

- Očekujem da će Predstavnički dom pružiti podršku Ukrajini, jer u ovom slučaju nije reč o činu dobrotvornosti. Ovo je investicija u našu sopstvenu bezbednost - naglasio je Stoltenberg, prenose Novosti.

Ove izjave visokih zvaničnika SAD i NATO dolaze u trenutku kada se Ukrajina suočava sa izazovima na svojim istočnim granicama, a podrška SAD i međunarodne zajednice ima ključnu ulogu u očuvanju stabilnosti i bezbednosti u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading