MOSKVA I VAŠINGTON RAZMATRALI PITANJE ZAMRZAVANJA RATA U UKRAJINI?! Oglasio se zvanični Kremlj na konferenciji za medije

Autor:

Svet

14.02.2024

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je Rusija spremna za političko i diplomatsko rešenje sukoba u Ukrajini.

MOSKVA I VAŠINGTON RAZMATRALI PITANJE ZAMRZAVANJA RATA U UKRAJINI?! Oglasio se zvanični Kremlj na konferenciji za medije

Foto: Tanjug/AP

Tvrdnje da se Rusija, navodno, obratila Sjedinjenim Američkim Državama sa predlogom da se ukrajinski sukob "zamrzne" su laž, izjavio je na brifingu portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

- To nije istina - odgovorio je Peskov novinarima.

Foto: Tanjug/AP

 

Ranije je Rojters, pozivajući se na izvore objavio da su, Moskva i Vašington, navodno, razmatrali to pitanje preko posrednika. Istovremeno, sagovornici agencije su izjavljivali da je Vašington, navodno, odbacio predlog koji mu je ponuđen.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je prethodno da je Rusija spremna za političko i diplomatsko rešenje sukoba u Ukrajini, ali s obzirom na činjenicu da zapadne zemlje ne žele da uzimaju u obzir interese Moskve i realnosti na terenu, opcije za dogovor za sada se ne vide.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading