GRUPA UČENIKA SILOVALA INTELEKTUALNO HENDIKEPIRANU TINEJDŽERKU: Incident se odigrao u javnom toaletu kafića, MAJKA BESNA

Autor:

Svet

25.01.2024

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema tužbi podnetoj u sredu u Okružnom sudu opštine Allegheny, momci su potom odveli devojku u praznu zgradu, gde je jedan od njih nastavio napad.

GRUPA UČENIKA SILOVALA INTELEKTUALNO HENDIKEPIRANU TINEJDŽERKU: Incident se odigrao u javnom toaletu kafića, MAJKA BESNA

Foto: Profimedia

Novi sudski slučaj iz Pittsburgha izazvao je veliku pažnju nakon što je podneta tužba koja tvrdi da je intelektualno onesposobljena tinejdžerka bila žrtva grupnog silovanja od strane svojih školskih drugova unutar toaleta jedne filijale kafea.

Tri muška učenika srednje škole Taylor Allderdice odvela su tada 15-godišnju žrtvu van školskog dvorišta u oktobru 2022. godine i odvela je do jedne od lokacija ovog lanca kafića, gde su se naizmenično seksualno napadali na nju.

Prema tužbi podnetoj u sredu u Okružnom sudu opštine Allegheny, momci su potom odveli devojku u praznu zgradu, gde je jedan od njih nastavio napad.


- Pittsburgh Public Schools nije uspeo da stvori sigurno okruženje za moju klijentkinju da ide do škole i od škole, iako je znao da je to neophodno - porodični advokat Aleks Rajt je izjavio za Associated Press.

Imena žene i njene ćerke su zadržana u tužbi kako bi se zaštitio identitet devojčice.

Advokat je dodao da su zaposleni u kafeu bili svedoci ulaska dečaka u toalet sa devojkom, ali nisu reagovali. Devojka inicialno nije mogla da komunicira o onome što joj se dogodilo, ali je nekoliko dana kasnije njena majka rekla da joj je škola javila da je njena ćerka pronađena kako plače zbog glasina da su je tri dečaka silovala. Odvela je devojku na lekarski pregled koji je pokazao pozitivne znakove seksualnog napada, što je prijavila policiji - međutim, više od godinu dana kasnije, optužnice nisu podignute.

Tužba takođe navodi da je IQ devojke procenjen na oko 65, a zatim ispod 60 na drugom testu, svrstavajući je u najnižih 1% intelektualno učenika.

Majka je izjavila da je besna zbog nedostatka nadzora i zaštite za svoju ćerku.

- Ako ona ode ujutru u školu, onda bi trebalo da se sigurno vrati kući. Taylor Allderdice ju je dozvolio da bude zavedena van škole, a kafić je dozvolio da bude napadnuta u svojim toaletima. Sve je to veoma frustrirajuće i obeshrabrujuće. Teško je to opisati - rekla je za AP.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading