LOZNIČANI PRONAŠLI NOVČANIK PUN PARA I ODLUČILI DA GA VRATE VLASNIKU! Kada su mu došli na vrata ZATEKLI UMRLICU NA NJIMA! Neverovatna priča!

Autor:

Svet

23.01.2024

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni sekund nismo pomislili da postupimo dugačije osim da pronađemo čoveka čija smo dokumenta našli. Otišli smo na njegovu adresu, ali tamo nismo zatekli njega već njegovu majku, a na kući je bila umrlica pa smo shvatili da lična karta starije osobe koju smo našli pripadala ocu čoveka koga tražimo.

LOZNIČANI PRONAŠLI NOVČANIK PUN PARA I ODLUČILI DA GA VRATE VLASNIKU! Kada su mu došli na vrata ZATEKLI UMRLICU NA NJIMA! Neverovatna priča!

Foto: Unsplash/Clay Banks

Dvojica Lozničana, Nikola Guševac i Miroljub Ivanović, postali su junaci lokalne zajednice kada su pronašli novčanik sa značajnim iznosom novca, mobilnim telefonom i ličnim dokumentima sugrađanina.

Inače, ovo se sve desilo pre nekoliko godina, ali zasužuje da se pomene zbog onoga što je kasnije usledilo.


Guševac je istakao da su pronašli novčanik u blizini prostorija Auto-moto udruženja Loznice, gde je on predsednik. U njemu su se nalazili 480 evra, 17.000 dinara, kao i više ličnih dokumenata i različitih kartica. Bez trenutka oklevanja, odlučili su da pronađu vlasnika preko podataka iz ličnih dokumenata i otišli na tu adresu.

- Ni sekund nismo pomislili da postupimo dugačije osim da pronađemo čoveka čija smo dokumenta našli. Otišli smo na njegovu adresu, ali tamo nismo zatekli njega već njegovu majku, a na kući je bila umrlica pa smo shvatili da lična karta starije osobe koju smo našli pripadala ocu čoveka koga tražimo. Rekli smo zašto smo došli, ostavili broj telefona i obavestili ženu da ćemo sve nađeno ipak odneti u stanicu lozničke policije, što smo i uradili. Sve je obavljeno u skladu sa predviđenom procedurom i policija je profesionalno obavila svoj deo posla - ispričao je tada Guševac.

Ubrzo im se sugrađanin, sin čoveka koji je preminuo,  javio, zahvalio se ne verujući da još uvek ima onih koji će nađeno da vrate i insistirao da se nađu i upoznaju.  Otkrio im je da su pronađene pare bile namenjene za postavljanje spomenika svom ocu, te da mu je izuzetno značilo što su se dvojica mladića odlučila da postupe ispravno u tako teškoj situaciji.

- Nas trojica smo se sreli, on je rekao da maltene ne može da veruje u ovako pozitivan ishod priče i da jako ceni naš gest. Videli smo da je čovek na mestu, a kada smo čuli pozadinu priče bilo nam je još draže što smo ispravno postupili. Lična karta pripada njegovom ocu koji je preminuo pre nekih šest meseci, a novac je poslednja očeva penzija koju je podigao. Pare je čovek hteo da stavi na račun i namenjene su da ocu podigne spomenik. Čak nam je rekao da mu je mnogo važnije što smo mu vratili dokumenta, pogotovo očeva, više nego novac. Kao bivši policajac kazao je da je svašta video u životu i da ne može verovati da još ima ljudi koji razmišljau kao mi - rekao je tada sagovornik.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading