JAPANCI OSTALI U NEVERICI: Kim Džong Un napravio gest koji AMA BAŠ NIKO u zemlji nije očekivao

Autor:

Svet

06.01.2024

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Severne Koreje poznat je kao osoba koja isključivo gleda u svoje dvorište a sa spoljnim svetom najčešće komunicira uz pretnje

JAPANCI OSTALI U NEVERICI: Kim Džong Un napravio gest koji AMA BAŠ NIKO u zemlji nije očekivao

Foto: Tanjug/AP

Severnokorejski lider Kim Džong-un uputio je saučešće japanskom premijeru Fumiju Kišidi i porodicama žrtava zemljotresa u Japanu.

Kim je u svojoj poruci u petak izrazio duboko saosećanje i saučešće premijeru Kišidi i preko njega, ožalošćenim porodicama i žrtvama, povodom tužne vesti da su zemljotresi u Japanu izazvali gubitak života i veliku materijalnu štetu, prenosi severnokorejska agencija KCNA.

On je u poruci naveo da se nada da će stanovništvo pogođenih područja uspeti da sanira posledice zemljotresa što je moguće pre i vrati se normalnom životu.

Broj poginulih u zemljotresu jačine 7,6 stepeni koji je pogodio Japan 1. januara povećao se na blizu 100, a broj nestalih na više od 200 osoba.

Oko 33.000 osoba je evakuisano zbog zemljotresa, a obim štete još nije poznat zbog oštećenih puteva i prekida komunikacija u pogođenom području prefekture Išikava.

Porodice nestalih ne gube nadu. Angažovale su se zajedno sa spasiocima da ako je ikako moguće pronađu makar tela svojih najbližih.

Iako se život u Japanu vratio u normalu, posledice zemljotresa osećaju svi, najviše na psihičkom planu. Na državnoj televiziji ta tema i dalje je dominantna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Цврчак

06.01.2024 15:06

Што је то чудно. Чудно само за оне Америчке дупелизце. Ким је човек, породични, за њега су старе традиционалне вредности, породица, деца, образ..., приоритет. Њега мрзе само они којима је то све страно.