GORI U BLIZINI GRANICE SEVERNE I JUŽNE KOREJE! Ispaljeno oko 200 artiljerijskih granata!

Autor:

Svet

05.01.2024

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južna Koreja je severnokorejske vežbe nazvala provokacijom, a u ovom incidentu nije prijavljena nikakva šteta.

GORI U BLIZINI GRANICE SEVERNE I JUŽNE KOREJE! Ispaljeno oko 200 artiljerijskih granata!

Foto: Tanjug/AP

Kim Džong Un

Severna Koreja jutros je u okviru vojne vežbe ispalila oko 200 artiljerijskih granata u vode kod svoje zapadne obale, saopštila je vojska Južne Koreje.

Generalštab južnokorejske vojske saopštio je da je detektovao artiljerijsku paljbu severno od granične linije demilitarizovane zone, de fakto pomorske granice dve države, prenosi Jonhap.

Tampon zona je postavljena u okviru međukorejskog vojnog sporazuma potpisanog 19. septembra 2018. godine, kako bi se smanjile granične tenzije. Južna Koreja je severnokorejske vežbe nazvala provokacijom, a u ovom incidentu nije prijavljena nikakva šteta.

Napominjemo da je severnokorejski lider Kim Džong Un objavio ambiciozne planove za narednu godinu, ističući da će Severna Koreja lansirati tri nova vojna špijunska satelita, proizvesti dodatno nuklearno oružje i implementirati modernu, automatizovanu borbenu opremu bez ljudskih posada.

Kim je izneo ove planove tokom petodnevnog partijskog zasedanja koje se nedavno završilo, a gde se postavljaju državni ciljevi za predstojeću godinu.

Severnokorejski lider je naglasio da su neprijateljski potezi Amerike i njenih saveznika prema Severnoj Koreji tokom prošle godine bili bez presedana. On je ocenio da ovi potezi guraju Korejsko poluostrvo na ivicu nuklearnog rata, prema izveštaju novinske agencije KCNA,

Severna Koreja je 19. decembra saopštila da je u ponedeljak testirala najnoviji interkontinentalni projektil kako bi procenila ratnu spremnost njenih nuklearnih snaga protiv rastućeg neprijateljstva SAD.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading