''OSVETA ĆE BITI NEMILOSRDNA, IZRAEL ĆE PATITI!'' Iranska vojska objavila zastrašujući snimak: Netanjahu sedi za stolom, ispod bomba otkucava...! (VIDEO)

Autor:

Svet

27.12.2023

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napeti odnosi između Irana i Izraela dodatno su se zaoštrili nakon nedavne smrti Sajeda Razija Musavija, visokog savetnika Iranske revolucionarne garde (IRGC) u Siriji.

''OSVETA ĆE BITI NEMILOSRDNA, IZRAEL ĆE PATITI!'' Iranska vojska objavila zastrašujući snimak: Netanjahu sedi za stolom, ispod bomba otkucava...! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Iranska vojska je okrivila Izrael za vazdušni napad u kojem je Musavi poginuo, dok su izraelske odbrambene snage (IDF) odbile komentarisanje ovog događaja.

Snimak prikazuje atentat na izraelskog premijera 

U oštroj reakciji, IRGC je izdao saopštenje u kojem je upozoreno da će "uzurpatorski i divlji cionistički režim platiti za ovaj zločin".

U utorak je iranska vojska dodatno podigla tenzije objavivši animirani video-snimak koji prikazuje atentat na izraelskog premijera Benjamina Netanjahua. U video-snimku se prikazuje eksplozija tempirane bombe postavljene u izraelskom komandnom centru.

 

 

Predsednik Irana, Ebrahim Raisi, u izjavi povodom Musavijeve smrti, najavio je da će Izrael "sigurno platiti cenu" i nazvao smrt višeg savetnika "znakom frustracije i slabosti cionističkog režima u regionu", prenosi Njuzvik.

Podsetimo, viši vojni savetnik iranske Revolucionarne garde poginuo je u ponedeljak u izraelskom vazdušnom napadu u blizini glavnog grada Sirije Damaska, saopštila su tri bezbednosna izvora i iranski državni mediji. Izvori su rekli Rojtersu da je savetnik Sajed Razi Musavi odgovoran za koordinaciju vojnog saveza između Sirije i Irana.

Jedan od najviših saradnika garde u Siriji

Iranska državna televizija prekinula je redovnu emisiju vesti da bi objavila da je Musavi ubijen, opisujući ga kao jednog od najviših savetnika Garde u Siriji. Državni emiter je preneo da je Musavi bio "među onima koji su bili sa Kasemom Sulejmanijem", šefom elitnih gardijskih snaga ubijenim u napadu američkih dronova u Iraku 2020.

Iranski predsednik Ebrahim Raisi rekao je da ubistvo Musavija pokazuje slabost Izraela.

Revolucionarna garda saopštila je da će Izrael patiti zbog ubistva brigadnog generala Musavija.

Situacija izazvana ovim događajem postavlja dodatni izazov u već napetim odnosima između Irana i Izraela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading