TEHERAN BESAN K'O RIS, REAKCIJA ĆE BITI SUROVA! Ubijen iranski general, Revolucionarna garda obećala osvetu: ''Izrael će patiti!''

Autor:

Svet

26.12.2023

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

„Ovaj čin je znak frustracije i (njegove) slabosti cionističkog režima u regionu“, preneli su iranski mediji reči Raisija, dodajući da će Tel Aviv „sigurno platiti“ za ovo.

TEHERAN BESAN K'O RIS, REAKCIJA ĆE BITI SUROVA! Ubijen iranski general, Revolucionarna garda obećala osvetu: ''Izrael će patiti!''

Foto: Shutterstock, youtube.com/Al Jazeera English

''Viši vojni savetnik iranske Revolucionarne garde poginuo je u ponedeljak u izraelskom vazdušnom napadu u blizini glavnog grada Sirije Damaska'', saopštila su tri bezbednosna izvora i iranski državni mediji. Izvori su rekli Rojtersu da je savetnik Sajed Razi Musavi odgovoran za koordinaciju vojnog saveza između Sirije i Irana.

Jedan od najviših saradnika garde u Siriji

Iranska državna televizija prekinula je redovnu emisiju vesti da bi objavila da je Musavi ubijen, opisujući ga kao jednog od najviših savetnika Garde u Siriji. Državni emiter je preneo da je Musavi bio "među onima koji su bili sa Kasemom Sulejmanijem", šefom elitnih gardijskih snaga ubijenim u napadu američkih dronova u Iraku 2020.

Iranski predsednik Ebrahim Raisi rekao je da ubistvo Musavija pokazuje slabost Izraela.

''Ovaj čin je znak frustracije i (njegove) slabosti cionističkog režima u regionu“, preneli su iranski mediji reči Raisija, dodajući da će Tel Aviv „sigurno platiti“ za ovo.

Revolucionarna garda saopštila je da će Izrael patiti zbog ubistva brigadnog generala Musavija.

Izraelska vojska nije odmah komentarisala slučaj.

Iran poslao stotine gardista da obuče i organizuju šiitske borce

Iran je poslao stotine gardista kao „savetnika“ da obuče i organizuju hiljade šiitskih boraca iz Iraka, Avganistana i Pakistana da pomognu vladi u njenom građanskom ratu. Borci libanskog Hezbolaha su takođe blisko sarađivali sa iranskim vojnim komandantima u Siriji.

Milicija Hezbolaha koju podržava Iran razmijenila je u ponedjeljak vatru sa Izraelskim odbrambenim snagama (IDF) duž libanske granice, saopštile su obje strane, prenosi njemačka novinska agencija dpa.

Hezbolah je saopštio da je pucao iz južnog Libana na izraelske jedinice u Misgavi na severu Izraela i Bejt Hilel na Golanskoj visoravni koju su okupirali Izrael.

IDF je saopštila da su tokom noći i u ranim satima ponedeljka izraelski ratni avioni napali baze i infrastrukturu Hezbolaha u južnom Libanu. Izraelski tenkovi su kasnije u ponedeljak otvorili vatru na ciljeve Hezbolaha u južnom Libanu. Sirene koje upozoravaju na moguće raketne napade oglasile su se popodne u Roš Hanikri na obali Sredozemnog mora.

Nijedna strana nije dala informacije o žrtvama, piše Večernji list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading