PALESTINCI DOBILI PODRŠKU IRANA! Izraelci POBESNELI zbog ovih reči predsednika islamske republike!

Autor:

Svet

09.10.2023

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raisi je takođe izjavio da će uskoro biti moguće da svi muslimanski narodi zajedno obavljaju svoje molitve u džamiji Al-Aksa.

PALESTINCI DOBILI PODRŠKU IRANA! Izraelci POBESNELI zbog ovih reči predsednika islamske republike!

Foto: Profimedia

Iranski predsednik Ebrahim Raisi izrazio je svoju nameru da pruži kontinuiranu podršku Palestini tokom telefonskog razgovora sa Ismailom Hanijehom, liderom Hamasa, i Zijadom al-Nahalom, generalnim sekretarom Islamskog džihada.

U tom razgovoru, Raisi je podržao Palestince u njihovim trenutnim akcijama tokom eskalacije sa Izraelom.

- Slavna operacija palestinskih boraca na okupiranim teritorijama je oličenje 70-godišnjeg sna palestinske nacije i čitavog islamskog sveta - rekao je predsednik Irana.

Raisi je takođe izjavio da će uskoro biti moguće da svi muslimanski narodi zajedno obavljaju svoje molitve u džamiji Al-Aksa, prenosi Kurir.

Sa svoje strane, Ismail Hanije je visoko ocenio poziciju iranskog predsednika i podršku koju iranska vlada i narod pružaju palestinskoj strani.

Prema njegovim rečima, borci otpora nemaju istu vojnu opremu i mogućnosti kao Izrael, ali su mogli da izvedu operaciju iznenađenja.

- Dostignuća Palestinaca u borbi protiv Izraela omogućena su zahvaljujući podršci islamskog sveta i Irana - rekao je on.

U razgovoru sa Zijadom al-Nahalom, iranski predsednik je pohvalio "sjajne i impresivne" pobede palestinskih boraca i istakao da neprijateljstva koja se odvijaju na okupiranim teritorijama nemaju presedan u poslednjih 70 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading