ALINA JE DAVIDU BILA UZOR! Evo koji je zločin kopirao masovni ubica iz Praga - donela sačmaru u školu, pa zapucala po drugarima: "MNOGO MI JE POMOGLA"!

Autor:

Svet

22.12.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavni zločin u Brjansku "inspirisao" Davida da učini krvavi pir

ALINA JE DAVIDU BILA UZOR! Evo koji je zločin kopirao masovni ubica iz Praga - donela sačmaru u školu, pa zapucala po drugarima: "MNOGO MI JE POMOGLA"!

Foto: AP Photo/Denes Erdos,twitter/printscreen

U 5. gimnaziji u Brjansku, gradu koji se nalazi jugozapadno od Moskve, početkom meseca došlo je do pucnjave u kojoj je ubijena jedna devojčica, a napadačica je izvršila samoubistvo. Petoro dece ranjeno je tom prilikom.

Alina Afanaskina (14), napadačica iz Rusije, poslužila je skoro dve nedelje kasnije kao idol Davidu Kozaku koji je juče ubio najmanje 14 osoba, a 24 ranio. Prema jednoj verziji, on je izvršio samoubistvo, dok ga je prema drugoj likvidirala policija.

 

 

Ušla na čas i sela, pa izvadila pušku

Alina Afanaskina je inače tog krvavog jutra najnormalnije došla na čas. Zakasnila je na čas biologije, ali je ušla u učionicu i sela na svoje mesto. Incident se dogodio u fiskulturnoj sali.

Čuli smo neke zvuke, lupanje, mislili smo da je lopta udarila u zid, pomislili smo da dopire sa časa fizičkog vaspitanja. Ali učiteljica je izašla u hodnik i rekla: "Ne, ovo je nešto strašno." A za njom su pristigle i dve devojčice. Rekli su da se puca... Počeli su da se barikadiraju. Dečaci su blokirali vrata stolovima, jedna od devojčica je pozvala 112, sve je pozvala nastavnica - rekla je jedna učenica.

 

 

Učenici su izjavili da je devojčica bila "veoma čudna, da nij bila aktivna na društvenim mrežama i da je jedva komunicirala sa drugovima iz razreda."

Lovačko oružje iz kojeg je izvršena pucnjava registrovano je na oca devojčice, rekao je poslanik Državne dume Aleksandar Hištajn.

Rekao da nije ubila dovoljno ljudi

David K. je navodno na društvenoj mreži Telegram izjavio da će počiniti masakr na univerzitetu i da bi mogao da se ubije. Pisao je na ruskom, a istakao je da ga je inspirisala Alina Afanaskina, 14-godišnjakinja koja je početkom decembra otvorila vatru u školi u Brjansku u Rusiji, ubivši dve osobe i ranivši petoro. Afanaskinova se ubila.

David K. je navodno pisao da nije ubila dovoljno ljudi i da će on, navodno, pisao, pokušati to da popravi.

„Mnogo mi je pomogla“, navodno je na Telegramu napisao Dejvid K. i dodao da je oduvek želeo da nekoga ubije.

Napisao je da mrzi sve i da svi mrze njega, te da planira da ostavi što više bola. Poslednji post datira od 19. decembra kada piše o nepodnošljivom zvonu u ušima.

Policija je saopštila da istražuje da li je profil zaista povezan sa osobom koja je izvršila masakr u strogom centru Praga. Ništa, do sada, nije zvanično potvrđeno.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading