TRIJUMF TRAMPA I NJEGOVIH ADVOKATA: Sudija prekinuo postupak protiv bivšeg predsednika SAD o navodnom mešanju u izbore!

Autor:

Svet

13.12.2023

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik SAD se u avgustu izjasnio da nije kriv po optužbama da je pokušao da promeni ishod izbornih rezultata 2020. godine, na kojima je pobedio njegov protivnik Džozef Bajden.

TRIJUMF TRAMPA I NJEGOVIH ADVOKATA: Sudija prekinuo postupak protiv bivšeg predsednika SAD o navodnom mešanju u izbore!

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/AP/fotomontaža/E.DELIBAŠIĆ

Donald Tramp, Džozef Bajden

Sudija koji je nadgledao slučaj navodnog mešanja bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa u savezne izbore 2020. godine, prekinuo je danas postupak.

On je to uradio dok je u postupku žalbeni proces.

Trampovi advokati su tražili da se postupak obustavi, ali se tome usprotivio specijalni tužioc Džek Smit rekavši da smatra da određeni podnesci još mogu da se pokrenu, kako bi se proces nastavio do suđenja 4. marta naredne godine, preneo je Ej-Bi-Si Njuz (ABC News).

''Nisam kriv''

Podsećanja radi, Tramp se u avgustu izjasnio da nije kriv po četiri tačke optužnice optužbama da je pokušao da promeni ishod izbornih rezultata 2020. godine, na kojima je pobedio Džozef Bajden.

Sudija je na ročištu donela odluku da ga pusti da se brani sa slobode, uz određene uslove, poput toga da ne sme da komunicira sa bilo kojom osobom koja je svedok u slučaju.

Nakon saslušanja, koje je trajalo oko 30-ak minuta, Tramp se uputio ka aerodromu.

Obraćajući se novinarima ispred aviona u Vašingtonu, osudio je istragu.

- Ovo je veoma tužan dan za Ameriku, a takođe je bilo veoma tužno voziti se Vašingtonom i videti prljavštinu i propadanje - izjavio je tom prilikom.

Optužbe protiv njega je opisao kao "progon političkog protivnika".

- Ako ne možete da ih gonite, progonite ih - kazao je bivši predsednik Amerike pre nego što je ušao u avion i odleteo put Nju Džersija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading