UKRAJINI NIKAKO NE IDE! Hitno se oglasio Zelenski! VELIKI PROBLEMI NA ISTOKU!

Autor:

Svet

22.11.2023

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina se suočava sa izuzetno jakim udarima ruskih trupa, koje su pokrenule ofanzive na različitim delovima linije fronta.

UKRAJINI NIKAKO NE IDE! Hitno se oglasio Zelenski! VELIKI PROBLEMI NA ISTOKU!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinske trupe se suočavaju sa izuzetno teškim odbrambenim operacijama na istočnim delovima fronta, gde su im zima i hladnoća postali glavni neprijatelji.

Ovo je danas priznao i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski. Kako je napisao na svom Telegram nalogu, situacija za ukrajinske trupe je posebno teška kod gradova Limana, Bahmuta, Avdijevke i u Donjecku.


Ukrajina se suočava sa izuzetno jakim udarima ruskih trupa, koje su pokrenule ofanzive na različitim delovima linije fronta. Prema rečima Zelenskog, najteža situacija se trenutno dešava kod grada Avdijevke, kao i na severoistoku između gradova Liman i Kupjansk. Ove ofanzive predstavljaju pokušaj Rusije da zauzme što veći deo teritorije Ukrajine, a trenutno oni kontrolišu gotovo petinu ove države.


Uprkos svim ovim teškoćama, ukrajinski predsednik ističe da snage na jugu zemlje i dalje sprovode ofanzivne akcije. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading