JAKO NEVREME POGODILO BUGARSKU! U stravičnoj oluji dve osobe IZGUBILE ŽIVOT!

Autor:

Svet

19.11.2023

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve osobe su izgubile život u jakom nevremenu koje je zahvatilo velike delove Bugarske.

JAKO NEVREME POGODILO BUGARSKU! U stravičnoj oluji dve osobe IZGUBILE ŽIVOT!

Foto: FRED TANNEAU / AFP / Profimedia

Policija je u subotu saopštila da je muškarac poginuo kada je njegov kombi udario u oboreno drvo na glavnom bulevaru u Sofiji, dok je u Varni žena stradala kada ju je udarila grana koja je pala sa drveta.

Olujni vetar i jaka kiša i sneg naneli su veliku štetu i poremetili snabdevanje električnom energijom u gradovima i selima, saopštili su zvaničnici.

Stanovnici istočne Bugarske, koja je najteže pogođena olujom, rekli su da nikada nisu doživeli takvo nevreme, prenosi AP.

Vanredno stanje proglašeno je u crnomorskom gradu Varni, zbog kiše i snega praćenih olujnim vetrom. Gradske vlasti su saopštile da je u svim opštinama Varne poremećeno snabdevanje strujom i da su ključne ulice blokirane oborenim drvećem i granjem i pozvale građane da ostanu kod kuća i automobile koriste samo u hitnim slučajevima.

Međunarodni aerodrom u Varni je otvoren, ali ima odloženih i otkazanih letova. Bugarski meteorolozi izdali su danas upozorenje na opasno vreme za veći deo istočne Bugarske, navodeći da će udari vetra dostizati 125 kilometara na sat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading