LIBAN I IRAN NEĆE! Lavrov progovorio u ime Rusije, od njegovih reči TRESE SE BLISKI ISTOK

Autor:

Svet

15.11.2023

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael je najavio potpunu blokadu pojasa Gaze i izvodi vazdušne udare na Gazu, kao i na neke delove Libana i Sirije. Sukobi se vode i na Zapadnoj obali

LIBAN I IRAN NEĆE! Lavrov progovorio u ime Rusije, od njegovih reči TRESE SE BLISKI ISTOK

Foto: Tanjug/AP

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da Iran i Liban ne žele da se upliću u palestinsko-Izraeski sukob.

- Verujem da ni Iran ni Liban ne žele da na bilo koji način budu uvedeni u ovu krizu. Izrael ne bi trebalo da 'kupuje bezbednost' odbijajući da stvori palestinsku državu i smanjivanjem teritorije koja joj je namenjena - istakao je Lavrov u intervjuu za Ra{a tudej, prenosi TAS.

On je napomenuo da je to stav koji Rusija pokušava da prenese Izraelu i dodao da Moskva nikada nije potcenjivala značaj bezbednosti za Izrael.

Lavrov je ranije izjavio da je potreban hitan prekid vatre i usvajanje mera za rešavanje humanitarnih problema u Pojasu Gaze.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sergej Lavrov

On je podsetio da je Rusija pozvala na proporcionalan odgovor Izraela u skladu sa međunarodnim pravom, kada je palestinska militantna grupa Hamas započela napade na Izrael 7. oktobra.

 

Tenzije su se ponovo rasplamsale na Srednjem istoku kada su pripadnici Hamasa iznenada napali Izraelsku teriotoriju iz pojasa Gaze, ubivši stanovnike izraelskih pograničnih naselja. Čak 200 ljudi odvedeno je u zatočeništvo, uključujući žene, decu i starije.

Hamas je napad opisao kao odgovor na agresivne akcije izraelskih vlasti protiv džamije Al-Aksa u Jerusalimu.

Izrael je najavio potpunu blokadu pojasa Gaze i izvodi vazdušne udare na Gazu, kao i na neke delove Libana i Sirije. Sukobi se vode i na Zapadnoj obali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading