KIJEV NA UDARU RUSKIH RAKETA Serija eksplozija u potresla celu oblast, oglasio se i Kličko, šef kancelarije Zelenskog preti Ukrajincima: SVI ĆE ODGOVARATI!

Autor:

Svet

11.11.2023

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neprestani sukobi u Ukrajini već su prešli 626. dan, a nedavni događaji u Kijevu još jednom su podsetili na opasnost koja i dalje vlada u ovoj zemlji. Gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko, potvrdio je da su se jake eksplozije dogodile na levoj obali grada.

KIJEV NA UDARU RUSKIH RAKETA Serija eksplozija u potresla celu oblast, oglasio se i Kličko, šef kancelarije Zelenskog preti Ukrajincima: SVI ĆE ODGOVARATI!

Foto: Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP

„Na levoj obali prestonice odjeknule su snažne eksplozije. Prema preliminarnim informacijama, aktivirane su snage odbrane od balističkih raketa. Alarm se nastavlja. Ostanite u skloništima!“ – pozvao je Kličko.

Gradonačelnik je dodao da prema informacijama od 8.45 snage PVO rade u blizini Kijeva, na levoj obali. U prestonici do sada nije bilo poziva za spasavanje.

"Nekoliko poziva lekarima, ali žrtve nisu pronađene. Ljudi su se javili nakon što su čuli jake eksplozije. Alarm se nastavlja. Ostanite u skloništima!“, još jednom je pozvao Kličko.

Šef kancelarije predsednika Ukrajine, Andrij Jermak, oštro je reagovao na objavljivanje snimaka rada ukrajinskog PVO-a i zapretio da će odgovarati svi koji su učestvovali u ovom činu. Situacija u zemlji je veoma napeta, a građani su sve više zabrinuti za svoju bezbednost.

Agencija "RBK Ukrajina" izvestila je o četvrtoj seriji eksplozija koje su se dogodile u Odeskoj oblasti. Ovaj grad je već ranije bio na meti napada, što samo govori o tome koliko je Ukrajina trenutno ugrožena.

U međuvremenu, predstavnici ukrajinskog PVO-a tvrde da su eksplozije bile deo njihove redovne aktivnosti i da su sprovedene na levoj obali grada. Ipak, mnogi se pitaju da li je ovo samo još jedna u nizu provokacija ili je stvarno reč o rutinskim vežbama.

Ukrajina se već duže vreme nalazi u političkoj i društvenoj krizi, a konflikt sa Rusijom samo je dodatno pogoršao situaciju. Stanovnici ovog regiona su svakodnevno svedoci nasilja i straha, a život im je otežan i zbog nedostatka osnovnih životnih namirnica.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading