"IZRAELSKE SNAGE OKRUŽILE GAZU!" Američki mediji: IDF ostvaruje napretke u borbama, uništavaju infrastrukturu Hamasa

Autor: Tanjug

Svet

03.11.2023

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkako je IDF pokrenuo kopnenu ofanzivu na Gazu pre nedelju dana, njegove trupe su napredovale na tri ose.

"IZRAELSKE SNAGE OKRUŽILE GAZU!" Američki mediji: IDF ostvaruje napretke u borbama, uništavaju infrastrukturu Hamasa

Foto: Tanjug/AP

Izraelske kopnene snage približavaju se gradu Gazi, najvećem i najgušće naseljenom gradu u toj palestinskoj enklavi, pokazuju satelitski snimci i video-snimci, prenosi Si-En-En.

- Izraelske odbrambene snage (IDF) okružuju Pojas Gaze iz vazduha, sa kopna i mora, a okružile su i grad Gazu i njegovu okolinu - rekao je ranije danas portparol IDF Danijel Hagari.

On je istakao da borci IDF-a ostvaruju napretke u borbama, tokom kojih uništavaju nadzemnu i podzemnu infrastrukturu palestinske militantne grupe Hamas i ''eliminišu teroriste''.

Otkako je IDF pokrenuo kopnenu ofanzivu na Gazu pre nedelju dana, njegove trupe su napredovale na tri ose, i to od severozapadne granice Gaze duž obale Sredozemnog mora, sa severoistoka kod Beit Hanuna i od istoka prema zapadu, duž južnih granica grada Gaze, a sve u očiglednom nastojanju da se Pojas Gaze podeli na dva dela, navodi Si-En-En.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading