AMERIKA DIGLA DRONOVE IZNAD GAZE! Nadleću danonoćno, traže se Hamasovi tuneli!

Autor:

Svet

03.11.2023

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD izviđačkim dronovima iznad Gaze pokušavaju da lociraju taoce koje su uzeli militanti Hamasa u napadu na Izrael 7. oktobra, saopštila su Rojtersu dva američka zvaničnika.

AMERIKA DIGLA DRONOVE IZNAD GAZE! Nadleću danonoćno, traže se Hamasovi tuneli!

Foto: Tanjug-AP

Oni su, pod uslovom anonimnosti, saopštili da SAD koriste bespilotne letelice za prikupljanje obaveštajnih podataka iznad Gaze, kako bi pomogli u pronalaženju talaca.

Jedan od zvaničnika je rekao da se letovi dronova obavljaju više od nedelju dana.

Američki zvaničnici su naveli da je moguće da se 10 državljana SAD, koji se i dalje vode kao nestali, nalaze među više od 200 ljudi koji su u napadu palestinskih militanata na izraelsku teritoriju odvedeni kao taoci u Pojas Gaze, gde se veruje da ih Hamas drži u širokoj mreži tunela.

Izraelske snage su u četvrtak opkolile grad Gazu, glavni grad enklave, i  nastavljaju napade na Hamas, koji se odupire iz podzemnih tunela.

Grad na severu Pojasa Gaze postao je žarište sukoba sa Izraelom, koji je obećao da će uništiti komandnu strukturu islamističke grupe i poručio civilima da se evakuišu na jug.

Hamas je izvršio iznenadni napad na Izrael 7. oktobra, ubivši 1.400 ljudi, uglavnom civila, prema izraelskim zvaničnicima.

U Izraelskim bombardovanjima i kopnenoj ofanzivi male palestinske enklave u kojoj živi 2,3 miliona ljudi, koji su nakon toga usledili, ubijena je najmanje 9.061 osoba, saopštile su vlasti u Pojasu Gaze, pod kontrolom Hamasa.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading