IZRAEL TVRDI: MILITANTI KORISTE LJUDE KAO ŽIVI ŠTIT! Hamas blokirao konvoj civila koji beže sa severa Gaze, dronom zabeležen STRAHOVIT prizor! (VIDEO)

Autor:

Svet

14.10.2023

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hamas je stanovništvu poručio da ostane.

IZRAEL TVRDI: MILITANTI KORISTE LJUDE KAO ŽIVI ŠTIT! Hamas blokirao konvoj civila koji beže sa severa Gaze, dronom zabeležen STRAHOVIT prizor! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Izraelske obrambene snage (IDF) objavile su snimak za koji tvrde da prikazuje Hamasovu blokadu konvoja civila koji su se evakuisali sa severa Gaze.

Podsetimo, Izrael je celom stanovništvu severne polovine Pojasa Gaze, koji uključuje najveće naselje u enklavi, grad Gazu, dao rok do danas 15 sati po srednjoeuropskom vremenu da se sklone.

Hamas je stanovništvu poručio da ostane. Izrael kaže da Hamas sprečava ljude da odu kako bi ih koristio kao živi štit, što Hamas poriče.

''Ovo je stvarno''

IDF je danas objavio snimak dronom i skinšotove za koje tvrdi da prikazuju Hamasove fizičke blokade koje su stavili na put konvoju civila koji su hteli napustiti severni deo Gaze, prenosi Index.hr.

- Ovo je stvarno. Hamas na silu sprečava svoje civile da se evakuišu prema južnoj Gazi - stoji u objavi IDF-a.

- Imamo dokaz da Hamas postavlja prepreke na putevima kako bi sprečili palestinske civile da se evakuišu iz severne u južnu Gazu. Hamas se ponosi time što dovodi civile u opasnost i odgovoran je za svaku civilnu žrtvu - objavio je večeras na Tviteru Geri Koren, ambasodor Izraela u Hrvatskoj.

Zvaničnik Hamasa je večeras izjavio je da Palestinci neće napustili Gazu ili Pojas Gaze i otići u Egipat.

- Odlučili smo ostati na svojoj zemlji - rekao je Ismail Hanija u televizijskom obraćanju.

400 palestinskih civila poginulo za 24 sata

Oko 400 palestinskih civila je brutalno masakrirano, a skoro 1.500 drugih povređeno u protekla 24 sata, u napadu izraelskih snaga na opkoljeni Pojas Gaze.

Izraelska vojska izvela je seriju vazdušnih napada na 10 naseljenih kuća u Deir al-Balahu u centralnoj Gazi.

Udari su rezultirali tragičnim gubitkom preko 80 života, a oko 250 ljudi je povređeno, prenosi agencija WAFA.

U gradu Gazi, oko 260 civila je ubijeno tokom izraelskog bombardovanja četvrti Tal al-Hava, Al-Rimal i izbegličkog kampa Šati, kao i kvarta Šejaja i Al-Zajton u istočnom delu grada, prenosi Tanjug.

U izbegličkom kampu Džabalija, oko 40 stanovnika izgubilo je živote jer su granate pogodile njihove kuće.

Pored toga, oko 10 civila je ubijeno u gradu Beit Lahija u severnom delu Pojasa Gaze nakon masovnog izraelskog bombardovanja nekoliko kuća.

U Kan Junisu, na jugu Pojasa Gaze, oko 20 civila je poginulo dok su izraelski ratni avioni gađali stambene zgrade u kojima su bili civili.

Ovi vazdušni napadi rezultirali su razornim gubitkom života i izazvali ogromna razaranja infrastrukture, a desetine kuća i stambenih zgrada sravnjene su sa zemljom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading