Evo kako se prva dama Amerike iselila iz Slovenije: MELANIJA AJNŠTAJN UŠLA U SAD SA VIZOM ZA GENIJE

Autor:

Svet

02.03.2018

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva dama Amerike Melanija Tramp (47) iselila se iz rodne Slovenije i započela život na tlu SAD zahvaljujući vizi EB-1 ili takozvanoj Ajnštajnovoj propusnici, koju Vašington dodeljuje isključivo genijima, naučnicima, izuzetnim i potvrđenim umetnicima, vrsnim sportistima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Melanija Tramp ušla je u Ameriku kao genije, a kako će izaći videćemo

Tu vest, koja je procurila u javnost, mediji su dočekali s ogromnim iznenađenjem, pa su se, prirodno, zapitali i šta je tačno specijalna sposobnost atraktivne Slovenke kojom je zaslužila takvu čast američke vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Za Trampa se udala 2005. godine, a mi iz dana u dan svedočimo njegovom raspadu

- Predsednik Donald Tramp je 9. avgusta 2016, tokom kampanje za izbore, rekao u Južnoj Karolini na konferenciji za novinare da će se u narednim nedeljama održati diskusija kako je njegova supruga postala američka državljanka. Ta diskusija nije održana ni do dana današnjeg, a otprilike oko mesec dana nakon Trampove objave Melanija je napisala na Tviteru kako je EB-1 vizu dobila 2001, a da joj je državljanstvo SAD dodeljeno pet godina kasnije - navodi britanski list Dejli mejl i podseća da je Melanija još navela kako je spremna da dokaže da je na legalan način obezbedila boravak na tlu Amerike.

1998. upoznala Trampa u klubu u SAD i ubrzo su počeli vezu, 2005. udala se za njega 

Prema informacijama američkih medija, Slovenka je prvi put u SAD ušla 27. avgusta 1996. sa turističkom vizom, da bi joj već u oktobru bila garantovana H-1B viza, kojom joj je omogućeno da obavlja poslove modela i manekenke.

- Dobila je pet takvih viza do marta 2001, kada je uspešno aplicirala za "Ajnštajnovu vizu" - navode  mediji i ističu da je u to vreme postala jedna od svega šest osoba iz Slovenije koja je uspela da dobije tu propusnicu.

- Neophodno je mnogo dokaza da osoba poseduje izuzetne sposobnosti u najmanje tri od 10 kriterijuma, a što podrazumeva osvajanje nacionalnih ili internacionalnih nagrada u nekoj oblasti, članstvo u posebnim organizacijama, autorska dela i slično... - podsećaju novinari i naglašavaju da nije baš najjasnije šta je Melanija navela. 

- Došla sam ovde zbog karijere i dobro mi je krenulo, pa sam odlučila da se preselim. Nikada mi nije palo ni na pamet da bih ostala bez papira - rekla je ona 2016. za Harper's Bazaar, a zatim navela da je dobila zelenu kartu ne spominjući EB-1 vizu.

Za EB-1 vizu je neophodno mnogo dokaza da osoba poseduje izuzetne karakteristike 

Američkim medijima je priča o Melanijinom poreklu posebno interesantna jer su poznati Trampovi kruti stavovi kada je u pitanju imigrantska politika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading