ISTRAGA SMRTI BRITANSKOG PLAĆENIKA DOVELA DO ŠOKANTNOG OTKRIĆA: Telo nađeno u bari, ruke mu bile vezane iza leđa! (FOTO)

Autor:

Svet

18.09.2023

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo preminulog plaćenika je predato porodici 7. avgusta, a istraga se očekuje u narednoj godini.

ISTRAGA SMRTI BRITANSKOG PLAĆENIKA DOVELA DO ŠOKANTNOG OTKRIĆA: Telo nađeno u bari, ruke mu bile vezane iza leđa! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Prema navodima iz istrage, drugi britanski plaćenik je mučio i ubio Džordana Čedvika (31) u Ukrajini. Telo Čedvika, bivšeg pripadnika britanske vojske, pronađeno je u junu, vezano rukama iza leđa, u bari sa otpadnim vodama. Čedvik je ranije pristupio jedinici 50/50, koja je malo poznata i navodno pod direktnom komandom vojne obaveštajne službe (GUR).

Njegove kolege iz ratnih dana su identifikovali drugog britanskog borca kao glavnog osumnjičenog. Tvrdili su da je telo Čedvika, koji potiče iz Barnlija, pronađeno u vodi koja nije ista kao voda u Кramatorsku, gde je telo nađeno. Кramatorsk se nalazi otprilike trideset kilometara od linije fronta u Bahmutu.

Telo preminulog plaćenika je predato porodici 7. avgusta, a istraga se očekuje u narednoj godini. Slučaj istražuje ukrajinski Državni istražni biro koji je nadležan za ratne zločine.

Nakon što je telo Čedvika pronađeno, ukrajinska policija je takođe otkrila telo drugog britanskog plaćenika, verovatno Danijela Burk (36), bivšeg padobranca iz Mančestera, koji je nestao prošlog meseca. Pretpostavlja se da je bio ustreljen i sahranjen u plitkom grobu izvan Zaporožja. Poslednji put je viđen u društvu australijsko-libanskog plaćenika, koji je policija označila kao osumnjičenog.

Očevi nastradalih plaćenika, Kevin i Danijel, izrazili su želju da osumnjičeni bude izveden pred sud. Smrt ove dvojice britanskih dobrovoljaca izazvala je strah među drugima koji su se okupili da pomognu Ukrajini u borbi protiv Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading