RUSIJA SVE BLIŽA RUMUNIJI: Naše komšije zbog straha uvele TELEFONSKE PORUKE za građane, evo šta će im pisati u njima

Autor:

Svet

08.09.2023

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država je odlučila da već sada počne sa sprovođenjem mera zaštite građana kod granice, kako bi se oni zaštitili od mogućih posledica rata u Ukrajini

RUSIJA SVE BLIŽA RUMUNIJI: Naše komšije zbog straha uvele TELEFONSKE PORUKE za građane, evo šta će im pisati u njima

Foto: Tanjug/AP

Rumunija je ovih dana ojačala mere zaštite civila u pograničnim naseljima na Dunavu, u neposrednoj blizini zone sukoba u Ukrajini.

Naše komšije su se na ovaj potez odlučile zbog ruskog granatiranja ukrajinskih luka.

Nacionalni komitet za vanredne situacije Rumunije (CNSU) ovlastio je Ministarstvo nacionalne odbrane da identifikuje područja na obalama Dunava u kojima je potrebno preduzeti mere za zaštitu stanovništva.

S obzirom na trenutni geopolitički kontekst i nedavne i ponovljene napade na ukrajinske luke Reni i Izmail, Komitet je ovlastio Ministarstvo nacionalne odbrane da proceni i identifikuje oblasti u Rumuniji koja se nalaze u blizini konfliktnih područja, gde se uvode posebne mere za zaštitu stanovništva, navodi se u odluci, prenosi Tanjug.

Na sastanku Nacionalnog komiteta usvojena je odluka o sprovođenju mera za upozorenje rumunskih državljana u pograničnom području sa Ukrajinom.

Konkretno, to se odnosi na obaveštavanje stanovništva putem Ro-Alert poruka u naznačenim područjima u slučaju opasnosti od pada elemenata koji pripadaju vojnoj opremi koja se koristi u sukobu.

Regionalne inspekcije za vanredne situacije će uputiti lokalno stanovništvo kako da postupe u potencijalno opasnim situacijama.

Nakon noćnog napada ruske vojske na Odesku oblast, neki od dronova pali su na teritoriju Rumunije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading