"UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA JE PROPALA"! Erdogan i Putin komentarisali najnovije vesti sa fronta! PROGOVORILI I O IZGRADNJI NOVE ATOMSKE CENTRALE!

Autor:

Svet

04.09.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je istakao da Rusija nikada nije odbijala posredničke usluge za rešavanje situacije u Ukrajini. Govoreći o rešavanju ukrajinskog sukoba, Erdogan je rekao da je Turska spremna da preuzme ulogu posrednika.

"UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA JE PROPALA"! Erdogan i Putin komentarisali najnovije vesti sa fronta! PROGOVORILI I O IZGRADNJI NOVE ATOMSKE CENTRALE!

Foto: Tanjug/AP

Kontraofanziva Ukrajine nije u zaostatku, ona je poptuno propala, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, nakon sastanka u Sočiju.

- Mi smo tokom razgovora mnogo pažnje posvetili aktuelnim međunarodnim pitanjima, posebno situaciji oko Ukrajine - rekao je Putin na konferenciji za novinare posle razgovora.

Na pitanje može li se govoriti o usporenom toku ofanzive ukrajinske vojske Putin je odgovorio: "To nije usporeni tok, to je propast!"

- Što se tiče napora predsednika Erdogana za rešavanje krize oko Ukrajine, on je uvek obraćao i obraća pažnju na to, a danas je posvetio veliku pažnju, uključujući i tokom našeg razgovora. Znamo da je uz posredovanje predsednika Turske bio postignut dogovor, bili su usaglašeni nacrti dokumenata između ruske i ukrajinske delegacije, ali ih je Ukrajina potom bacila na smetlište - istakao je Putin.

On je istakao da Rusija nikada nije odbijala posredničke usluge za rešavanje situacije u Ukrajini. Govoreći o rešavanju ukrajinskog sukoba, Redžep Tajip Erdogan je rekao da je Turska spremna da preuzme ulogu posrednika.

- Odlučni smo da nastavimo da ulažemo napore za uspostavljanje trajnog mira, stabilnosti i prosperiteta u našem regionu. Ranije smo delovali kao zemlja-domaćin direktnih pregovora između strana u sukobu. Kao i do sada, spremni smo da damo sve od sebe po tom pitanju i preuzmemo ulogu posrednika - objasnio je on.

Putin je dodao i da ukrajinski dronovi napadaju gasovode "Turski tok" i "Plavi tok", preko kojih Rusija isporučuje gas Turskoj.

Erdogan je dodao da je sa ruskim kolegom razgovarao i o izgradnji nove atomske centrale u turskom Sinopu.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading