PUTINOVA IKONA NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Poklon predsednika vojnicima, u rovovima se pričešćuju pred likom Spasitelja Nerukotvorenog (VIDEO)

Autor:

Svet

09.07.2023

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ikona „Spasitelj nerukotvoreni“, koju je predsednik Vladimir Putin predao ruskoj vojsci, isporučena je na isturene položaje grupe trupa „Zapad“, navodi se na snimku Ministarstva odbrane, navodi RIA Novosti.

PUTINOVA IKONA NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Poklon predsednika vojnicima, u rovovima se pričešćuju pred likom Spasitelja Nerukotvorenog  (VIDEO)

Foto: Printscreen Twiiter

„Ikonu sa likom Spasitelja Nerukotvorenog na prve redove su dostavili vojnici jedne od vojnih jedinica Grupacije trupa Zapad u prvi plan, kako bi pred ovim likom vojnici uznosili molitve. Gospodu. Ova ikona je pripadala najuspešnijem vojnom ministru Ruske imperije pod Aleksandrom III, Petru Vanovskom“, — rekli su u vojnom resoru.

 

Sveštenik Andrej Grišankov, pomoćnik komandanta vojne jedinice za rad sa vernicima, pričestio je vojnike na prvim linijama fronta. Prema njegovim rečima, ikona kao simbol vere, jedinstva i solidarnosti obilaziće sve pozicije grupe.

 

Ikona je kanonski prikaz lica Isusa Hrista . Nerukotvoreni Spasitelj je prikazan na zastavama ruske vojske, njegov lik je postavljen iznad kapija tvrđava. Putin je ikonu poklonio vojsci u aprilu,kada je posetio štab Dnjeparske grupe u pravcu Hersona i čestitao vojsci Vaskrs.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading