HAOS U FRANCUSKOJ SE NASTAVLJA! Mladić nastradao posle pada sa krova supermarketa, opljačkana prodavnica oružja, bukte požari...! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Svet

01.07.2023

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Francuskoj nema kraja neredima koji su izbili pošto je policajac ubio tinejžera nakon počinjenog saobraćajnog prekršaja.

HAOS U FRANCUSKOJ SE NASTAVLJA! Mladić nastradao posle pada sa krova supermarketa, opljačkana prodavnica oružja, bukte požari...! (VIDEO/FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Jedan mladić preminuo je nakon što je pao sa krova supermarketa u predgrađu severnog francuskog grada Ruana tokom nemira, saopštile su lokalne vlasti.

Kako prenosi Rojters, pozivajući se na neimenovani izvor iz policije, mladić je pao sa krova dok su izgrednici pljačkali supermarket.

Iz kancelarije državnog tužilaštva rekli su prethodno za BFM TV da, na osnovu istrage koja je u toku, nije utvrđeno da je prodavnica bila meta pokušaja pljačke. Rojters napominje da nije mogao da proveri te navode i da kancelarija tužilastva nije bila dostupan za komentar.

Neredi i protesti protiv policijske brutalnosti, koji su izbili nakon što je policajac ubio tinejdžera jer je navodno odbio da zaustavi vozilo, nastavljeni su prethodne noći šriom Francuske, uključujući u Parizu.

Foto: Tanjug/AP

 

Demonstranti u Francuskoj opljačkali su sinoć prodavnicu oružja u centru Marseja i izneli iz nje lovačke puške, ali ne i municiju, saopštila je policija tog drugog po veličini francuskog grada.

Kako je navela, jedna osoba je uhapšena sa puškom, koja je verovatno uzeta iz prodavnice oružja, prenosi Rojters.

Policija trenutno čuva prodavnicu u Marseju. Širom Francuske, uključujući u Parizu, Marseju, Lionu, Strazburu i Lilu, sinoć su nastavljeni protesti, koji su prerasli u nerede, nakon što je policijac ubio tinejdžera jer navodno nije zaustavio svoj automobil.

Do 3 sata jutros uhapšena je 471 osoba. U noći između petka i subote mladi demonstranti su se sukobljavali sa policijom i uništavali i pljačkali prodavnice i automobile, što je povećalo pritisak na predsednika Emanuela Makrona, prenosi AP.

Demonstranti pale i požare. U susednom predgrađu Kolom demonstranti su prevrtali kante za smeće i koristili ih za improvizovane barikade, prenosi portal Frans 24. U petak uveče je uhapšeno 80 ljudi u Marseju, drugom po veličini gradu na jugu Francuske, a snimci objavljeni na društvenim mrežama svedoče o eksploziji koja je potresla staru gradsku luku. Za sada nije poznato šta je izazvalo eksploziju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading