BLINKEN NAJAVIO POSETE: Prvo za Peking a potom u London!

Autor:

Svet

14.06.2023

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državni sekretar Entoni Blinken će posetiti Kinu i Veliku Britaniju od 16. do 21. juna, saopštio je danas Stejt department.

BLINKEN NAJAVIO POSETE: Prvo za Peking a potom u London!

Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, on će se u Pekingu sastati sa visokim kineskim zvaničnicima sa kojima će razgovarati o važnosti održavanja linija komunikacije otvorenim, prenosi Rojters.

U Londonu će se sastati sa ministrima spoljnih poslova iz Velike Britanije, Ukrajine i drugih partnerskih i savezničkih država.

Dodaje se da će sa njima razgovarati o međunarodnoj podršci Ukrajini. Blinken je prethodno imao telefonski razgovor sa kineskim šefom diplomatije Ćin Gangom kojem je rekao da je važno da linije komunkacije ostanu otvorene kako bi se izbegle pogrešne procene i eventualni sukobi.

U saopštenju Stejt departmenta se dodaje da je državni sekretar SAD sa kineskim kolegom razgovarao i o nizu bilateralnih i globalnih pitanja, te da je jasno stavio do znanja da će SAD nastaviti da diplomatskim putem ukazuje na oblasti oko kojih su zabrinute, ali i na one u kojima bi mogla da se ostvari potencijalna saradnja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading