POPULARNI SLADOLED SE HITNO POVLAČI SA TRŽIŠTA! Pronađeni kancerogeni pesticidi, potrošačima izdato upozorenje da ga nikako ne konzumiraju!

Autor:

Svet

10.07.2022

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni sladoled koji se prodaje u čak 72 zemlje hitno se povlači sa tržišta zbog prisutnosti kancerogenog pesticida etilen oksida.

POPULARNI SLADOLED SE HITNO POVLAČI SA TRŽIŠTA! Pronađeni kancerogeni pesticidi, potrošačima izdato upozorenje da ga nikako ne konzumiraju!

Foto: pixabay.com

Sladoled je proizveden u Francuskoj, na svim tržištima biće odmah povučen sa prodajnih mesta, a potrošači su pozvani da ga ne konzumiraju ukoliko su ga kupili.

Reč je o popularnom sladoledu od vanile američke kompanije „Haagen Dazs“ („Haggen Dazs vanilla ice creamu“). Kako stvari stoje, izgleda da je problem u vanili koja je u Francusku uvezena iz Madagskara i sadrži pesticid koji je zbog dokazane kancerogenosti zabranjen na tržištu EU, prenosi „Poslovni dnevnik“.

Nadležna služba zadužena za hranu u EU navodi da je rizik ozbiljan i da se sladoled mora povući iz prodavnica, ali i od potrošača koji su ga kupili. Zemlja prijave je Francuska, a poreklo sladoleda i sirovina (vanila) Francuska i Madagaskar.

Među 72 zemlje iz kojih se sladoled povlači 20 je evropskih: Belgija, Hrvatska, Kipar, Češka, Finska, Francuska, Nemačka, Mađarska, Island, Irska, Italija, Litvanija, Malta, Holandija, Norveška, Poljska, Rumunija, Španija, Švedska i Švajcarska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading