Ovde su ih mučili i smaknuli mecima u glavu! Otkrivena nova masovna grobnica! Oglasio se šef kijevske policije: Žrtve bile VEZANE! (FOTO)

Autor:

Svet

13.06.2022

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sedam tela pronađeno je u ponedeljak u novoj grobnici u blizini Buče, gde su tela brojnih civila otkrivena nakon što se ruska vojska povukla iz Kijeva krajem marta", saopštila je kijevska policija.

Ovde su ih mučili i smaknuli mecima u glavu! Otkrivena nova masovna grobnica! Oglasio se šef kijevske policije: Žrtve bile VEZANE! (FOTO)

Foto: Printscreen/Facebook/Андрій Нєбитов

Šef kijevske policije Andrij Nebitov na Fejsbuku je saopštio u kakvom su stanju pronađena tela ovih Ukrajinaca i šta su im radili Rusi.

- Rusi su ovde mučili sedam civila, a zatim ih kukavički pucali u glavu. Nekoliko žrtava imalo je vezane ruke i vezana kolena. Ova grobnica otkrivena je danas na mestu gde su bili stacionirani ruski vojnici, u blizini sela Mirotska, 10 kilometara severozapadno od Buče i 35 kilometara od Kijeva - rekao je Nebitov. 

 

 

Prema njegovim rečima pronađena tela još uvek nisu identiikovana kao i da se na tome radi.

Podsetimo, Buča je postala simbol ratnih zločina, budući da je tamo otkriveno na stotine ubijenih civila. Rusija je u više navrata demantovala ove informacije. 

Ukrajinski zvaničnici su u više navrata opominjali da su civili u Buči bili mučeni, a da su i deca bila silovana. Krajem aprila su u selu Mirotska otkrivena tela tri civila sa povezima na očima, a ranije su strani mediji došli i do snimaka nadzornih kamera koji pokazuju poslednje trenutke ukrajinskih civila.

- Upravo u trenutku kada je, u skladu sa sporazumima u Istanbulu, ruska strana kao gest dobre volje odlučila da deeskalira situaciju na terenu, pre svega u Kijevskoj i Černigovskoj oblasti i tri dana nakon što je naša vojska napustila grad Buču, tamo je organizovana provokacija o kojoj danas govorimo - rekao je ranije Lavrov novinarima.

Dodao je i da su zapadni mediji uticali na širenje priče o Buči kako bi opstruirali pregovore Kijeva i Moskve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading