RUSI UBIJALI ZAROBLJENIKE U BUČI? Njujork Tajms objavio jeziv snimak kao dokaz (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

20.05.2022

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neki od ukrajinskih zarobljenika su pogrbljeni, dok drugi imaju ruke iznad glave.

RUSI UBIJALI ZAROBLJENIKE U BUČI? Njujork Tajms objavio jeziv snimak kao dokaz (VIDEO)

Foto: twitter.com/printscreen

Njujork tajms objavio je nove snimke koje, kako tvrde, navodno dokazuju da su ruske snage pogubile najmanje osam ukrajinskih zarobljenika 4. marta u Buči, nedaleko od Kijeva.

Svedočenja svedoka i video snimci do kojih je došao Njujork tajms pokazuju kako su ruski padobranci pogubili najmanje osam ukrajinskih muškaraca u predgrađu Kijeva 4. marta, što je potencijalni ratni zločin, piše taj list.

Ovo je poslednji put da su muškarci viđeni živi - na dva navodna video snimka, ruski padobranci ih vode u koloni pod nišanom ulicom u Buči, predgrađu Kijeva.

Neki od ukrajinskih zarobljenika su pogrbljeni, dok drugi imaju ruke iznad glave.

-Hodaj desno, kučko, naređuje im jedan od vojnika.

Video snimci, koje je 4. marta snimila sigurnosna kamera i svedok u obližnjoj kući, a do njih je došao Njujork tajms, najjasniji su dokaz do sada da su muškarci bili u pritvoru ruskih vojnika nekoliko minuta pre pogubljenja, tvrdi Njujork tajms.

Tamo leže taoci, uz ogradu, kaže osoba koja snima jedan od snimaka.

On broji: „Jedan, dva, tri, sigurno, četiri, pet, šest…“ Ukupno je zadržano devet osoba.

Muškarci su primorani da legnu na zemlju, uključujući i jednog koji nosi prepoznatljivu jarko plavu duksericu sa kapuljačom.

Video se završava.

Ali osam svedoka ispričalo je Tajmsu šta se potom dogodilo.

Vojnici su navodno odveli muškarce iza obližnje poslovne zgrade koju su Rusi zauzeli i pretvorili u privremenu bazu. Čuli su se pucnji. Zarobljenici se nisu vratili.

Snimak dronom snimljen dan kasnije, 5. marta, do kojeg je takođe došao Njujork tajms, prvi je vizuelni dokaz koji potvrđuje iskaze očevidaca.

Na njemu su prikazana tela koja leže na zemlji pored poslovne zgrade u Jablunskoj ulici 144 dok su dva ruska vojnika stajala na straži pored njih. Među telima je bio vidljiv bljesak jarko plave boje - zarobljenika u plavoj dukserici.

Moskva je u više navrata demantovala izveštaje o zločinima tokom okupacije grada.

Njujork tajms dodaje da rusko ministarstvo odbrane i spoljnih poslova nije odgovorilo na nove zahteve za komentare vezane za ove snimke.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Crni

20.05.2022 09:47

Bez razlike ko god bilo sta da je uradio na ovim snimcima se ne vidi koji su dostupni ako neko vidi svaka mu cast. Ako je vojni dron u pitanju koji je snimao onda je neka igracka jer ima vrlo losu rezoluciju... Namerno ili..

Odgovori 19 5
Baba vanga

20.05.2022 11:50

Jeste Rusi su masovne ubice a Ukrajinci Andjeli sa neba. Tipična zapadna propaganda, koja je po pravilu obrnuto od prave istine

Odgovori 28 1
Glupost

20.05.2022 12:38

Ovde se ne vidi ništa o pogubljenju. Kaže: leže na zemlji a dvojica strazare pored njih. Zašto kad su,, ubijeni"

Odgovori 21 1
Ceca

20.05.2022 21:34

Laž! Dobro znamo šta je zapadna propaganda! I kako umeju da lažiraju!