ZELENSKI UPUTIO NAJOZBILJNIJE UPOZORENJE CELOJ RUSIJI: Uključio se usred noći i poručio jednu važnu stvar

Autor:

Svet

19.03.2022

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se sukob u Ukrajini ne okonča, štetu nanetu Rusiji ispravljaće "više narednih generacija", rekao je on.

ZELENSKI UPUTIO NAJOZBILJNIJE UPOZORENJE CELOJ RUSIJI: Uključio se usred noći i poručio jednu važnu stvar

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obratio se usred noći u subotu i poslao Moskvi jasnu poruku - "vreme je da razgovaramo".

Zelenski je na svom Fejsbuku rekao da želi da ga čuje ceo svet, ali posebno Rusija i upozorio da, ukoliko ne bude bilo mirovnih pregovora, više narednih generacija Rusa neće moći da ispravi štetu nanetu svojoj zemlji.

- Hoću da me svi čuju, ali posebno Moskva. Vreme je da se sretnemo, vreme je da razgovaramo, vreme je da povratimo teritorijalni integritet i pravdu Ukrajini, inače će Rusija pretrpeti takve gubitke da nekoliko generacija neće biti dovoljno kako bi se opet podigla - rekao je on.

- Ruska vojna akcija pogoršava situaciju za samu Rusiju, a iskreni pregovori bez odugovlačenja jedini su način da popravimo štetu. Mi smo uvek insistirali na pregovorima. Uvek smo predlagali dijalog i rešenja za mir. I to ne samo tokom ova 23 dana koliko traje invazija - rekao je Zelenski.

Ruska strana ranije je izrazila spremnost za nastavak pregovora, a navodno je i Vladimir Putin spreman da se sa Zelenskim sretne lice u lice. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Stojko

19.03.2022 17:14

Ovaj čovjek je stvarno lud nije ovo cirkus. On prijeti rusiji a kuća mu gori. Jesili imalo normalan. Po tvome tisi uništio cijelu rusku vojsku, čemu sad onda pregovori tjeraj ih i okupiraj Moskvu i onda im dihtiraj da potpišu kapitulaciju. Svašta od ludog čovjeka jadan je narod koji te ima.

Odgovori 21 3
Jure

19.03.2022 19:13

@Stojko - I lud i drogiran!