KLJUČA U DONBASU: Ukrajinci u zoru iz zabranjenog oružja raketirali naselja

Autor:

Svet

22.02.2022

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na molbu lidera DNR i LNR predsednik Rusije Vladimir Putin proglasio je sinoć nezavisnost republika.

KLJUČA U DONBASU: Ukrajinci u zoru iz zabranjenog oružja raketirali naselja

Foto: twitter.com/Maurice Schleepen ‏

Do proglašenja je došlo posle višednevne eskalacija situacije u Donbasu počev od 17. februara kada je ukrajinska vojska započela intenzivno granatiranje Donjecke i Luganske narodne republike. Ruske trupe ušle su sinoć u Donbas, Zapad je žestoko osudio ovaj potez Rusije, a ukrajinska strana nastavila i rano jutros sa raketiranjem naseljenih područja u Donbasu.

Muškarac je poginuo u Donjecku od granatiranja ukrajinskih snaga, saopštila je DNR. Muškarac je nastradao u Petrovskom okrugu u Donjecku. Za samo jedan dan, Oružane snage Ukrajine su ispalile 667 komada municije, koristeći oružje zabranjeno sporazumima protiv DNR.

- Priznanje nezavisnosti Donjecke i Luganske narodne republike, ratifikacija sporazuma o prijateljstvu i saradnji i uzajamnoj pomoći treba da zaustavi pogibiju ruskog naroda koji tamo živi - izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ukrajinske snage i u jutarnjim satima nastavljaju da gađaju naselja u Donbasu. Na naselje Staromihajlovka ispaljeno je 15 mina zabranjenog kalibra, a jedan stanovnik Slavjanoserbska ranjen je prilikom minobacačkog napada. Gasovod u zaseoku Aleksandrovsk u blizini Luganska oštećen je prilikom napada

Oružane snage Ukrajine pucale su u toku noći u pravcu sela Lenjinsko u DNR, ispaljeno je 28 mina zabranjenog kalibra, saopštio je predstavnik DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre. Na Deržinski ispaljeno 12 projektila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Saša Niš

22.02.2022 08:47

Rusi sada treba da idu do Poljske granice,to je isto kao kada bi Rusi ponovo se instalirali na Kubu, svet mora da ima i minus i plus