OTKRIĆE DECENIJE: Ruski kosmonaut otkrio kako miriše svemir!

Autor: Republika

Svet

19.12.2017

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosmonaut Sergej Rjazanski, koji se vratio sa Međunarodne svemirske stanice, otkrio je kako miriše otvoreni svemir.

RepublikaFoto: youtube.com/ED Documentary TV
Foto: Ilustracija

- Moram da kažem da smo pitanje: "Na šta miriše svemir?" - razmatrali sa svim posadama na stanici.

- Čim otvorite vrata miris kosmosa odmah ulazi u modul. Za mene Za mene to je vrlo specifičan miris zavarivanja metala, i to neku specifičnu nijansu - rekao je Rjazanski.

Prema njegovim rečima i američki astronaut Džek Fišer kaže da mu miris svemira liči na miris vrelog metala, ali da ga više podseća na miris koji se javlja kada voz naglo koči.

- A astronauta NASA Rendija Breznika miris svemira podseća na supu od pečuraka, ali smo svi ostali zaključili da nešto nije u redu sa njegovim čulom mirisa.

Većina nas uporedila je miris otvorenog svemira upravo sa usijanim metalom. On je vrlo specifičan i ne možete ni sa čim da ga pomešate - dodao je Rjazanski.

Letelica "Sojuz MS-05" sa ruskim kosmonautom Sergejem Rjazanskim, američkim astronautom Rendolfom Breznikom i italijanskim astronautom Paolom Nespolijem vratila se 14. decembra na Zemlju, posle 139 dana provedenih u svemiru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading