AUSTRALIJANCI POBILI ŠTENAD DA BI SPREČILI ŠIRENJE KORONE?! Sumanuta odluka vlasti izazvala GNEV boraca za životinjska prava!

Autor:

Svet

24.08.2021

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijsko lokalno veće naredilo je ubistvo petnaest pasa iz skloništa za životinje, uključujući 10 štenaca, kako bi se, prema njihovom tumačenju, sprečilo širenje koronavirusa u zajednici.

Republika

Foto: Photo by Anoir Chafik on Unsplash

Foto: Ilustracija

Veće Burk Šajer u Novom Južnom Velsu ubilo je pse u utočištu kako se dobrovoljci koji tamo rade prilikom njihovog prevoza ne bi zarazili i širili kovid-19.

- Veće je odlučilo da preduzme ovu meru kako bi zaštitilo svoje zaposlene i zajednicu, uključujući ranjivu populaciju Aboridžina, od rizika širenja kovida-19 - poručili su iz Kancelarije za lokalnu upravu, a prenosi Skaj njuz.

Ubili 10 štenaca

Portparol je rekao da zvaničnici istražuju da li su ovim postupkom prekršili neke zakone o okrutnosti prema životinjama. Kada je krenula likvidacija pasa, u skloništu se nalazilo pet pasa, a jedan od njih je imao 10 štenaca.

Vlasti su saopštile kako je osoblje bilo zabrinuto za dobrobit životinja zbog prepunjenosti skloništa i zbog dva psa koji su napali jedan drugog u utočištu.

Veće Burk Šajera kazalo je za Ej-Bi-Si njuz da su psi eutanizovani jer se sklonište nalazi u drugom području lokalne uprave te su se zabrinuli oko dolaska drugih ljudi u zajednicu Burk.

"Duboko smo uznemireni ovim bezosećajnim ubijanjem pasa"

Lisa Rajan, šefica regionalne organizacije Enimal Liberejšn, pozvala je na hitnu istragu.

- Duboko smo uznemireni i potpuno zgroženi ovim bezosećajnim ubijanjem pasa i potpuno odbacujemo neprihvatljiva opravdanja veća da su ova ubistva deo plana za suzbijanje širenja kovida-19 - rekla je.

U Australiji je nedavno zabeležen porast slučajeva zaraze, zbog čega je najveći grad Sidnej odlučio da produži karantin do septembra, te uveo stroža ograničenja, poput policijskog časa i obaveznog nošenja maski na otvorenom, navodi Index.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading