ZAPLENJENE DIPLOME I GOMILA NOVCA: U velikoj akciji policije uhapšeno šest osoba

Autor:

Svet

18.03.2024

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državna agencija za istragu i zaštitu (SIPA) sprovela je danas akciju Index koja je rezultirala pretresima na 13 lokacija širom Bosne i Hercegovine.

ZAPLENJENE DIPLOME I GOMILA NOVCA: U velikoj akciji policije uhapšeno šest osoba

Foto: Shutterstock

Uhapšeno je šest osoba, dok su otkrivene i privremeno oduzete značajne količine dokumentacije, fakultetske diplome, dosijei studenata, kao i dokumentacija koja se odnosi na finansijsko poslovanje pravnih lica, uz zaplenu od 24.000 evra i 20.000 maraka.


Pretresi na 13 lokacija

Akcija Index obuhvatila je područje Sarajeva, Zenice, Goražda, Travnika i Konjica, gde su izvršeni pretresi poslovnih i stambenih objekata, kao i pokretnih stvari. Tokom ovih aktivnosti, pronađena je značajna količina materijala koji će biti od velikog značaja za daljnji krivični postupak.


Oduzeta dokumentacija i novac

Jedan od ključnih rezultata akcije Index jeste privremena oduzimanje dokumentacije, fakultetskih diploma, dosijea studenata, kao i dokumentacije koja se odnosi na finansijsko poslovanje pravnih lica.

Foto: Youtube/brocode

Hapšenje - SIPA

Pored toga, zaplenjeno je 24.000 evra i 20.000 maraka, kao i računari i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u narednom krivičnom postupku.

 

Istraživanje nezakonitosti privatnih visokoškolskih ustanova


Iz SIPA-e su istakli da se ova akcija odnosi na procesuiranje nezakonitosti povezanih sa privatnim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini. Ova informacija budi znatiželju javnosti i ukazuje na potencijalno ozbiljne prekršaje u oblasti obrazovanja i finansijskog poslovanja, prenose Nezavisne.

Ostaje da vidimo kako će se dalje odvijati istraga i da li će rezultirati podizanjem optužnica i suđenjem za učesnike ove akcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading