TUZLACI SUTRA IZLAZE NA ULICE: Najavljena protestna šetnja zbog ubistva Amre Kahrimanović

Autor:

Svet

10.02.2024

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, proglasio je dan žalosti za grad u nedelju, 11. februara.

TUZLACI SUTRA IZLAZE NA ULICE: Najavljena protestna šetnja zbog ubistva Amre Kahrimanović

Foto: Dnevni Avaz/A.Bešić, Facebook

Grad Tuzla se priprema za značajan događaj sutra, jer je zakazana protestna šetnja nakon brutalnog ubistva Amre Kahrimanović. Sin žrtve, Damir Hodžić, pozvao je sugrađane da se okupe ispred kafića "Sidnej" na Brčanskoj malti u 12:00 sati, odakle će početi povorka ka zgradi Cipelići, koja se nalazi blizu istoimenog kafića. Upravo je u ovom kafiću, koji je deo tržnog centra Sjenjak, pijani policajac Elvis Ćustendil smrtno ranio Amru nakon što je pravio nerede na mestu i nakon što ga je Amra zamolila da plati račun i napusti lokal.

Tragični događaj se odigrao kada je Elvis Ćustendil, koji je trebao predati svoj službeni pištolj Ministarstvu unutrašnjih poslova tokom godišnjeg odmora, ispalio 16 metaka u Amru Kahrimanović. Ovaj šokantan čin se dogodio uprkos statusu odmora policajca, što postavlja pitanja o okolnostima koje su dovele do fatalnog pucanja.

Kao odgovor na ovaj razarajući gubitak, gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, proglasio je dan žalosti za grad u nedelju, 11. februara. Ova odluka odražava kolektivnu tugu zajednice i duboki uticaj prerane smrti Amre, prenosi Klix.

Poziv za protestnu šetnju Damira Hodžića ističe duboku rezonancu ovog tragičnog događaja unutar lokalne zajednice. Očekuje se da će zakazani događaj privući značajno učešće, dok građani dolaze zajedno da odaju počast sećanju na Amru i zauzmu se za pravdu pred ovim besmislenim činom nasilja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading