ČLANOVI BALKANSKOG KARTELA "PALI" U HRVATSKOJ: Zaplenjene ogromne količine oružja, novca i droge! Među uhapšenima i JEDNA ŽENA!

Autor:

Svet

12.10.2023

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 19 osumnjičenih, uhapšeno je 12 osoba, dok je pet u bekstvu, a dve su u istražnom zatvoru.

ČLANOVI BALKANSKOG KARTELA "PALI" U HRVATSKOJ: Zaplenjene ogromne količine oružja, novca i droge! Među uhapšenima i JEDNA ŽENA!

Foto: MUP RH

Hrvatska policija danas je izvršila pretrese na području Splita, i zaplenila je veću količinu novca, arsenal oružja (puške, mitraljezi, municija i prigušivači), osam vozila visoke klase, satove, mobilne telefone i drogu, od pripadnika Balkanskog kartela.

"Policijski službenici Nacionalne policijske uprave za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala – Odsek Split i Službe za borbu protiv droga u saradnji sa policijskim službenicima Šibensko-kninske PU, Savezne kriminalističke policije (BKA) SR Nemačke, Garde kraljevine Španije, a uz značajnu podršku EUROPOL-a, završila je krivičnu istragu nad 19 hrvatskih državljana starosti od 29 do 48 godina (od toga 18 muškaraca i jedna žena), zbog sumnje da su počinili krivična dela zločinačko udruživanje i krivična dela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga u okviru zločinačkog udruženja", piše u saopštenju.

Od 19 osumnjičenih, uhapšeno je 12 osoba, dok je pet u bekstvu, a dve su u istražnom zatvoru.

Prema saopštenju hrvatske policije, sumnja se da je prvoosumnjičeni, star 43 godine, na teritoriji Hrvatske, Španije, Holandije, Nemačke, Francuske, Italije, Crne Gore, Kolumbije i Sijera Leonea povezao na desetine lica sa jasno podeljenim ulogama i ciljem kontinuirane nabavke, šverca i preprodaje velikih količina kokaina, marihuane i hašiša.

Sumnja se da su od 12. decembra 2019. do 3. februara 2023. godine švercovali kokain iz Južne Amerike u Evropu, odakle su dalje distribuirali drogu. Oni su osumnjičeni i za šverc hašiša i marihuane iz Španije u druge zemlje EU.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading