RUSKI PILOT PREBEGAO UKRAJINCIMA U HELIKOPTERU MI-8: Dobio VELIKE PARE, dva člana njegove posade UBIJENA, pozvao druge da ga slede jer veruje u pobedu Ukrajine (VIDEO)

Autor:

Svet

05.09.2023

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksim Kuzminov, 28-godišnji ruski pilot helikoptera Mi-8 koji se predao Ukrajini nakon sletanja na ukrajinski aerodrom 23. avgusta, pozvao je druge ruske pilote da slede njegov primer.

RUSKI PILOT PREBEGAO UKRAJINCIMA U HELIKOPTERU MI-8: Dobio VELIKE PARE, dva člana njegove posade UBIJENA, pozvao druge da ga slede jer veruje u pobedu Ukrajine (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube Головне управління розвідки МО України

Predaja je rezultat više od šest meseci rada ukrajinske vojne obaveštajne službe na dovođenju helikoptera Mi-8 i njegovog pilota u Ukrajinu. Porodica pilota je evakuisana iz Rusije i sa pilotom se nalazi u Ukrajini, navodi Kijev post.

 

Helikopter je trebalo da transportuje delove za ruske borbene avione Su-27 i Su-30, ali je sleteo u Harkovsku oblast.

 

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe Kiril Budanov otkrio je kako su Ukrajinci pomogli pilotu da prebegne.

“Stvorili smo uslove za celu njegovu porodicu, kako da ih izvučemo neprimećeno. S njim su u helikopteru bile još dve osobe, dakle ukupno posada od tri člana. Kada su shvatili gde su sleteli, pokušali su da pobegnu. Nažalost, ubijeni su. Radije bismo ih uzeli žive, ali tako je kako je”, otkrio je Budanov.

Maksim Kuzminov je prikazan u dokumentarcu „Oboreni ruski piloti“ koji je u nedelju uveče prikazan na ukrajinskoj televiziji. Film je otkrio kako je sletanje planirano i izvedeno, a Kuzminov je pozvao druge ruske pilote da ga slede.

 

"Ako uradite ono što sam ja uradio, ovakvu stvar, nećete se nimalo pokajati. Bićete obezbeđeni do kraja života sa apsolutno svime", naveo je Kuzminov. "Biće vam ponuđen posao svuda, šta god želite. Samo ćete sami otkriti svet boja."

 

U dokumentarcu je naglašeno da će Ukrajina obezbediti ruske pilote koji odluče da prebegnu i dati sve bezbednosne garancije predviđene zakonom, kao i finansijsku nadoknadu za prebačene vojne letelice. Kuzminov je navodno pružio „dragocene dokaze o ruskoj vojnoj avijaciji, komunikacionim sistemima i mreži aerodroma“.

Konačno, Kuzminov je izjavio da u Ukrajini nema ni fašista ni nacista.

„Ono što se sada dešava je jednostavno genocid nad ukrajinskim narodom. I ukrajinskim i ruskim. Osnova moje akcije nije da doprinosim ovim zločinima. Ukrajina će definitivno dobiti ovaj rat samo zato što se narod jako ujedinio... Niko ne želi ovaj rat. Samo je pitanje vremena kada će Ukrajina pobediti."

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ja

05.09.2023 11:02

Koji debil. Boze sacuvaj!

Djoler56

05.09.2023 12:24

Potpuno je u pravu - obezbeđen do kraja života !!!

Ljube

06.09.2023 04:59

Rusi ne opraštaju izdaju .Nikad. Naći će ga sigurno -i ubice ga .