DRAMA U BARU: Evakuisane dve žene sa plaže zbog nevremena

Autor:

Svet

16.06.2023

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa plaže Crvena stijena, iza brda Volujica u Baru su evakuisane dve ženske osobe, od kojih je jedna trudnica.

DRAMA U BARU: Evakuisane dve žene sa plaže zbog nevremena

Foto: pixabay.com

Ekipa tima Uprave pomorske sigurnosti (UPSUL) morala je da priđe sa mora plaži, jer se zbog nevremena kopnenim putem nisu mogle vratiti u Bar.

Kako prenosi Bar info, Pomorsko-operativnom centru je javljeno da se na plaži Crvena stijena iza brda Volujica, nalaze dve ženske osobe, koje se zbog nevremena ne mogu vratiti kopnenim putem u Bar.

"Odmah je angažovan spasilački čamac SAR-1 sa posadom i pripadnik Sektora granične policije (SGP). Svega 15 minuta je bilo potrebno čamcu da stigne do pozicije i uz pomoć ronilaca u termalnim odelima, žene su uspešno evakuisane na spasilački čamac", saopštio je za Radio Bar i Bar info pomoćnik direktora UPSUL-a za sigurnost na moru Žarko Lukšić.

Plaža Crvena stijena svake godine predstavlja izazov za spasilačke akcije koje sprovodi UPSUL. 

"S obzirom da je početak turističke sezone, molimo sve turiste i građane da ne ugrožavaju živote i ne organizuju avanturističke izlete, kako bi izbegli ovakve nevolje na moru. Na to posebno apelujemo u danima kada su, poput današnjeg i sutrašnjeg, najavljeni loši meteo uslovi", upozorava Lukšić.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading