SINER SE OGLASIO U DOMOVINI POSLE TITULE U MELBURNU! Pitali ga kada će SMENITI Novaka sa trona ATP liste! Evo šta je ODGOVORIO!

Autor:

Sport

01.02.2024

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski teniser osvojio prvi Grend slem u karijeri.

SINER SE OGLASIO U DOMOVINI POSLE TITULE U MELBURNU! Pitali ga kada će SMENITI Novaka sa trona ATP liste! Evo šta je ODGOVORIO!

Foto: www.profimedia.rs

Na putu ka prvom Grend slem trofeju u karijeri, mladi Italijan je najpre savladao u polufinalu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića 3:1 (6:1, 6:2, 6:7 (6:8), 6:3), a potom spektakularnim preokretom u borbi za pehar Rusa Danila Medvedeva rezultatom 3:2 po setovima 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3).

Zato je i logično što su Janika Sinera u domovini dočekali kao nacionalnog heroja, a medije je najviše interesovalo da li planira da napadne tron ATP liste i prekine Noletovu vladavinu.

- Pritisak je privilegija. Kada stvari idu dobro, uvek želite više – rekao je Siner i nastavio:

- Ali ja sam miran, radim da ostvarim svoje snove. Moj je oduvek bio da osvojim grend slem, sada znam kakav je osećaj, i radimo na tome da ponovo pronađemo ovaj osećaj. Sada je najbolje da se vratim na teren i radim. Mnogo je razlika između prvih pet na svetu, prva tri i potom broja 1. Za sada sam broj četiri. Prvi cilj je da idem napred malim koracima. U međuvremenu, približavamo se poziciji broj 3.

 

 

Italijan je i pored osvojene titule u Melburnu, ostao na četvrtom mestu ATP liste, koje mu je ujedno i najbolji renking u karijeri.

Trenutno Janik ima 8,310 bodova, dok su ispred njega finalista iz Melburna Rus Danil Medvedev sa 8,765, Španac Karlos Alkaras sa 9,255 i najbolji teniser svih vremena Novak Đoković sa 9,855 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading