ZANIMLJIVA ŽIVOTNA PRIČA ŠAMPIONA AUSTRALIJAN OPENA: Janik Siner nije hteo da se bavi tenisom, mnogo je talentovaniji bio u druga dva sporta!

Autor: P. Z.

Sport

29.01.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da se nije prešaltovao na "beli sport", sada bismo možda pričali o 25. grend slem tituli Novaka Đokovića.

ZANIMLJIVA ŽIVOTNA PRIČA ŠAMPIONA AUSTRALIJAN OPENA: Janik Siner nije hteo da se bavi tenisom, mnogo je talentovaniji bio u druga dva sporta!

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

Mladi italijanski teniser Janik Siner osvojio je prvu grend slem titulu u karijeri, pošto je u finalu Australijan opena posle velikog preokreta savladao Danila Medvedeva.

Međutim, vrlo lako je moglo da se desi da do toga ne dođe.

Naime, Siner je od malih nogu trenirao tri različita sporta, a tenis mu je bio najmanje interesantan i pritom je navodno u druga dva bio dosta talentovaniji.

U pitanju su skijanje i fudbal.

Janikova najveća ljubav bilo je skijanje i prema informacijama koje postoje u javnosti, gotovo je sigurno da bi postao jedan od najboljih na planeti. Takođe, isto se može reči i za fudbal.

Ipak, Siner je pre izvesnog vremena otkrio kako se odlučio da ostavi sportove koje više voli i posveti se teniskoj karijeri.

Do 13.godine sam trenirao paralelno fudbal, tenis i skijanje - pa su onda otpali fudbal kao timski sport i skijanje kao sport u kome ne smete da napravite grešku. Tenis podnosi greške, a u mentalnom smislu omogućava da kreativno razmišljate o tome kako da se postavite prema izazovima - i roditelji su me podržali u mom izboru - otkrio je Siner.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Janik Siner

Pojasnio je to svoje viđenje stvari.

U tenisu ne morate da se plašite ničega, jer ništa ne može da se dogodi. Na skijanju ako padnete, nikada ne znate da li ste polomili nešto. Ako promašiš jednu lopticu ovde i dalje imaš šansu da pobediš. Tamo ako napraviš jednu grešku u toku trke nemaš šansu da pobediš.

Na kraju, možemo da zaključimo samo da se Siner kojim slučajem opredelio za skijanje ili fudbal, sada bismo možda pričali o 25. grend slem tituli Novaka Đokovića, koji je upravo od Italijana poražen u polufinalu turnira u Melburnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading