PROKLETI BROJEVI! UKLETA cifra OKONČALA Novakovu VLADAVINU! OVO NIJE PRVI PUT!

Autor:

Sport

26.01.2024

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan statistički podatak.

PROKLETI BROJEVI! UKLETA cifra OKONČALA Novakovu VLADAVINU! OVO NIJE PRVI PUT!

Foto: www.profimedia.rs

Tokom meča Novaka Đokovića i Janika Sinera iz Italije, u polufinalu Australijan opena, kod rezultata 6:1, 6:2 i 5:5 u zvaničnom prenosu je objavljeno da je prošlo tačno 2195 dana, 18 sati, 21 min od poslednjeg poraza Novaka na prvom Grend slemu.

Posle ispadanja, postalo je jasno da će se na ovoj brojci okončati Novakov niz nepobedivosti. 

Ipak, ovo nije prvi put. Zanimljivo je da je isti broj dana bio vreme Đokovićeve vladavine na tronu Vimbldona. 

Poslednji poraz doživeo je od Berdiha 12. jula 2017. predajom na Vimbldonu. Usledila je potpuna raspsodija i trofeji u Londonu, a onda je posle 2195 dana Karlos Alkaraz 2023. godine prekinuo Đokovićev niz.

 

 

Deluje da je 2195 zaista nesrećan broj za najboljeg ikada...

 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Što se singla tiče, Srbija je u Melburnu ostala bez predstavnika predstavnika, s obzirom na poraz Novaka Đokovića od Janika Sinera u polufinalu.

Takmičenje je u osmini finala završio Miomir Kecmanović, u prvom kolu su eliminisani Dušan Lajović, Laslo Đere i Aleksandra Krunić, dok kroz kvalifikacije nisu uspeli da prođu Hamad Međedović, Olga Danilović i Natalija Stevanović.

Sa druge strane, u konkurenciji parova niko više od srpskih tenisera ili teniserki nije ostao, pošto su eliminisani Nikola Ćaćić, Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Aleksandra Krunić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading