SINERA PITALI O NOVAKU! Odgovor Janika sve IZNENADIO: "Ne znam, pitajte njega"!

Autor:

Sport

26.01.2024

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski teniser prošao u svoje prvo Grend slem finale.

SINERA PITALI O NOVAKU! Odgovor Janika sve IZNENADIO: "Ne znam, pitajte njega"!

Foto: www.profimedia.rs

Nije krio oduševljenje Noletov "dželat" posle meča, dok je davao izjavu pred kamerama Eurosporta:

- Bilo je baš teško. Težak meč. Jako sam dobro počeo. Prva dva seta su bila dobra, osećao sam se dobro, kao i Novak. Probao sam da ga guram. Ta meč lopta u trećem setu, pogrešio sam na forhendu. U četvrtom setu sam tako dobro počeo. Atmosfera je bila sjajna Bilo je divno ovde igrati - rekao je Janik Siner i dodao:

Foto: www.profimedia.rs

 

 

- Sa nestrpljenjem sam čekao ovaj meč. Novak je igrač od kojeg možete da učite. Na Vimbldonu sam od njega izgubio polufinale i mislim da sam mnogo od njega naučio. Hvala vam, ovde sam sa vama prošao kroz sve - dodao je četvrti teniser sveta.

Italijan je slavio u tri od poslednja četiri duela sa Novakom Đokovićem, pa je voditelj upitao prvog finalistu Australijan opena u čemu je tajna.

- Ne znam. Pitajte njega. Mislim da igramo prilično slično. On je fantastičan server. Morate da pokušate da nagađate gde će biti i naterate ga da se kreće. Ovo je srećni Grend slem turnir - istakao je Janik Siner.

Njegov protivnik u finalu biće bolji iz duela Danil Medvedev (Rusija) - Aleksander Zverev (Nemačka), koji počinje u 9.30 časova.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Što se singla tiče, Srbiji je u Melburnu ostao samo jedan predstavnik, a to je, očekivano, Novak Đoković.

Takmičenje je u osmini finala završio Miomir Kecmanović, u prvom kolu su eliminisani Dušan Lajović, Laslo Đere i Aleksandra Krunić, dok kroz kvalifikacije nisu uspeli da prođu Hamad Međedović, Olga Danilović i Natalija Stevanović.

Sa druge strane, u konkurenciji parova niko više od srpskih tenisera ili teniserki nije ostao, pošto su eliminisani Nikola Ćaćić, Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Aleksandra Krunić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading