POSLE POBEDE NA STARTU AO! Kecmanović OTKRIO novine u TIMU!

Autor:

Sport

15.01.2024

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan ranije je najbolji teniser sveta Novak Đoković izborio plasman u 2. rundu Australijan opena.

POSLE POBEDE NA STARTU AO! Kecmanović OTKRIO novine u TIMU!

Foto: star sport

Srpski teniser Miomir Kecmanović izjavio je posle prve, ovogodišnje, pobede na Australijan openu da je zadovoljan plasmnaom u 2. kolo grend slema. On je na startu savladao Japanca Josukea Vatanukija rezultatom 3:1 (po setovima 4:6, 7:5, 6:3, 6:4).

- Dobar je osećaj konačno pobediti na grend slemu, pošto nije bilo nijednog trijumfa prošle godine. Bilo je nekoliko važnih gemova, teških - dva i po seta je bilo na meni neshvatljivom nivou. Drago mi je da sam uspeo da ostanem pozitivan, što nije karakteristično za mene, ali eto, radilo se. I u trećem i u četvrtom setu je imao brejk lopte, ceo meč sam morao da držim nivo, super što je sve ovako ispalo - rekao je Kecmanović na konferenciji za medije u Melburnu.

On će u drugom kolu igrati protiv Nemca Jana Lenarda Štrufa koji je pobedio Australijanca Rinkija Hidžikatu s 3:2.

- Dosta smo radili na pozitivnosti. Imam i dalje momenata kada nisam kakav bi trebalo da budem, ali dosta je više ovih drugih. Trudim se da silim sebe čak i kada nisam pozitivan - da to budem. Kada osetim da krene negativnost ili kada moj tim oseti - odmah budem opomenut. Da nema padova, da sam sto odsto prisutan u svemu i da nema odstupanja - dodao je srpski teniser.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jan Lenard Štruf je rival Kecmanovića u 2. kolu

"Miša" je objavio i neke promene u svom timu.

- Ivan Cinkuš je ostao teniski trener. Vlade (Kaplarević) i Miloš se smenjuju tokom cele godine. Mnogo mi se sviđa kako radimo - poklopili smo se energijom, vidim koliko im je stalo i na tome sam im jako zahvalan. Vlade više nije hteo da putuje, ali mi je dao tih nekoliko nedelja da popunimo kalendar. Nisam više sa IMG-jem, sada sam sa agencijom Kin, to su novine. IMG mi je mnogo pomogao, ali tu je ipak 300 ljudi, sada se osećam da neko više brine o meni - Dino i Borjan su tu za mene sve vreme - otkrio je Kecmanović.

Srbin je imao veliku podršku na mečevima Dejvis kupa, kao i na duelu sa Vatanukijem.

- Podrška mi mnogo znači. Na terenu smo sami, znači osećaj da je i drugima stalo da ti dobiješ, to daje energiju - želiš da vratiš to što su tu, navijaju i što su doputovali. Nadam se da ću uspeti da im se odužim - naveo je 60. igrač ATP liste.

Na kraju je naglasio da zna kako da iskoristi slobodno vreme u Melburnu.

- Uveo sam novu rutinu od ove godine - putujem sa sonijem i kad mogu, odigram malo. Sada igram "Assassin's creed valhalla", to mi je da odmorim mozak. U Melburnu je super da se prošeta, da sednemo na ručak ili večeru. Mislim da ću igrati tek u četvrtak, smisliću nešto da ne sedim ceo dan u kući - zakjučio je Kecmanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading