DOMINACIJA SRBA U MELBURNU! Prošao i Kecmanović! Miša PREOKRETOM izbacio Japanca!

Autor:

Sport

15.01.2024

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Miomir Kecmanović uspeo je da se plasira u drugo kolo Australijan opena, pošto je pobedio Japanca Josukea Vatanukija rezultatom 3:1 (po setovima 4:6, 7:5, 6:3, 6:4).

DOMINACIJA SRBA U MELBURNU! Prošao i Kecmanović! Miša PREOKRETOM izbacio Japanca!

Foto: Starsport

Malo ko je očekivao da će reprezentativac Srbije (trenutno 60. na ATP listi) pokleknuti u prvom setu od 42 mesta slabije rangiranog Japanca.

Josuke Vatanuki je čekao svoju priliku i dočekao je u sedmom gemu, kada je iskoristio drugu brejk priliku oduzevši servis Beograđaninu, a potom svoj sigurno sačuvao i osvojio uvodni deo igre.

U drugom setu igralo se bez ijedne šanse za brejk, sve do 12. gema. Tada je popustila koncentracija Japancu, što je kaznio Miomir Kecmanović i uspeo da realizuje drugu priliku da oduzme servis rivalu, ujedno i da osvoji ovaj period sa 7:5 i izjednači u setovima na 1:1.

Foto: www.profimedia.rs

Josuke Vatanuki

Samo jedan brejk u trećem setu bio je dovoljan Kecmanoviću da dođe do potpunog preokreta i vođstva u setovima od 2:1.

Načinio ga je u četvrtom gemu, iskoristivši drugu priliku da iznenadi Japanca. Poveo je sa 3:1 i do kraja uspeo da sačuva svoj servis. Istina, pokušao je Vatanuki da vrati izgubljeno, mogao je da brejkne Srbina u sedmom i devetom gemu, ali se Miša odbranio i trijumfovao sa 6:3.

Loše je počeo treći set za Kecmanovića, koga je Vatanuki brejknuo već u drugom gemu i poveo s 0:2, ali se Srbin brzo oporavio i ribrejkom uzvratio udarac smanjivši na 1:2. To je dalo "krila" Miši, koji je još jednom iznenadio Japanca u petom poenu, kada je stigao do preokreta i vođstva od 3:2, posle čega je rutinski završio posao sa 6:4 i ukupnim rezultatom 3:1 prošao u narednu rundu.

Za plasman u treće kolo, Miomir Kecmanović će igrati protiv 24. nosioca Jana Lenarda Štrufa iz Nemačke (25. na ATP listi), koji je pobedio Australijanca japanskog porekla Rinkija Hidžikatu s 3:2.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji. Međutim, u muškom singlu Srbiju predstavljaju Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Što se dublova tiče, svi koji igraju singl, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading