NOVAK ĐOKOVIĆ SUROVO ISKREN: "Dolazim iz Srbije, NISAM IMAO NIŠTA"!

Autor:

Sport

24.09.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razume svaku nedaću..

NOVAK ĐOKOVIĆ SUROVO ISKREN: "Dolazim iz Srbije, NISAM IMAO NIŠTA"!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je predsednik teniske PTPA organizacije koja se bavi preraspodelom novca koji igrači dobijaju od nagrada na turnirima.

Igrači koji su slabije rangirani imaju velikim problem da finansijski izdrže sve izazove "belog sporta", a kamoli da zarade.

Novak Đoković je rekorder po zaradi od turnira u istoriji tenisa, ali ne zaboravlja odakle je došao i kako je počeo.

Bio sam u njihovoj koži, razumem borbu. Razumem poteškoće sa plaćanjem troškova putovanja ako nemate podršku jake federacije, koju nema 90 odsto ili više igrača ilia ko nemate budžet za plaćanje trenera i fizioterapeuta. Dolazim iz Srbije, nisam imao ništa od toga. Sada imam uticaj, moć i želim da se borim za bolje uslove - rekao je Nole, pa nastavio.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

- Toliko pričamo o tome koliko novca osvajači US opena osvajaju, ali ne pričamo o tome koliko igrača živi od ovog sporta, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u singlu, dublu, sve zajedno... To je manje od maksimalno 400 igrača u ovom sportu, koji je super-globalan i jedan je od najgledanijih na svetu. To je loše. To je neuspeh našeg sporta - zaključio je najbolji teniser svih vremena.

Borbom za slabije rangirane tenisere, Novak Đoković je još jednom pokzao svoju veličinu. Nole nikako nije ugrožen što se tiče finansija, ali će uvek pomoći onima koji jesu.

Ostaje da se vidi koliko će sluha imati ljudi na poziji u tenisu za njegove molbe i na koji način će se isti rešiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading