NOLETU RUŠE TRI TENISKA TERENA: Evo KAKO će izgledati novi kompleks na Dorćolu!

Autor:

Sport

21.09.2023

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je da ovo sada prvi put bude urađeno valjano i da bude ponos svih nas, kazao je prvi čovek prestonice.

NOLETU RUŠE TRI TENISKA TERENA: Evo KAKO će izgledati novi kompleks na Dorćolu!

Foto: google earth, Tanjug/GO Beograd

Novak Đoković vratio je teniske terene na Dorćolu Gradu Beogradu posle 15 godina korišćenja i uspešnog poslovanja Teniskog centra "Novak". Od tog 1. juna se nagađa i vodi polemika šta će biti sa teniskim kompleksom na kojem se godinama organizovao Serbia open, a stotine tenisera vredno treniralo.

U jednom trenutku se pojavila priča da će Noletov otac Srđan Đoković preuzeti vođenje teniskim kompleksom. Međutim, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić okončao je sve spekulacije i obelodano plan šta se namerava sa tim terenima. Kako je rekao, tri terena u okviru SC "Milan Gale Muškatirović" biće uklonjena kako bi se na tom prostoru, prema idejnom rešenju koje nikada nije sprovedeno, napravio spomen-park u čast oslobodiocima Beograda 1915. godine.

Prema njegovim rečima, sportski centar će nastaviti da postoji, a duž reke biće skinuto nekoliko metara ograde koja je zauzela deo biciklističke staze.

- Ostaće 14 ili 16 terena, objekat, neiskorišćeni deo parcele sportskog centra će već sledećeg leta moći da koriste građani koji idu na bazen. Poslovni prostor će biti na licitaciji i ko bude ponudio najveću cenu moći će da drži lep i kvalitetan sportski centar. Važno je da ovo sada prvi put bude urađeno valjano i da bude ponos svih nas. Izuzetno sam srećan i ponosan što mogu da dam svoj skroman doprinos da ovo konačno privedemo nameni a što je trebalo da bude urađeno još pre mnogo godina - rekao je Šapić.

Foto: Starsport

Vratio terene gradu Beogradu: Novak Đoković

Nastavio je gradonačelnik i o spomeniku koji će biti na ovom mestu.

- Ovo je jedan od najvažnijih spomenika za naš narod bez obzira što on nije simbol neke velike pobede, već jedne velike spremnosti na žrtvu. Koliko je to cenio pokazao je i nemački feldmaršal Makenzen koji je na Košutnjaku podigao spomenik braniocima Beograda u znak poštovanja prema njihovoj hrabrosti. A nama su teniski tereni ovde ušli na pola metra od spomenika. Kao neko ko se bavio sportom čitav svoj život dok nisam ušao u politiku, uvek ću da podržavam sport, ali moramo da napravimo jasnu granicu između stvari preko kojih se ne ide. Ko god da se tada saglasio sa ovim, mislim da nije bio u pravu. Informacija koju imam je da Republički zavod za zaštitu spomenika nikada nije dao saglasnost da tereni prođu ovako duboko i zato ih mi sada uklanjamo. Sportski centar je ponovo dat na upravljanje Gradu Beogradu i mi uklanjamo ova tri terena kako bi spomen-park dobio izgled kakav naši preci zaslužuju - rekao je Šapić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading