SAMO MU JE NOVAK U GLAVI: Alkaraz razmišlja isključivo o Đokoviću!

Autor: Tanjug

Sport

14.08.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac otkrio koji mu je glavni cilj.

SAMO MU JE NOVAK U GLAVI: Alkaraz razmišlja isključivo o Đokoviću!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Najbolji teniser sveta Španac Karlos Alkaraz izjavio je da mu je glavni cilj da sačuva prvo mesto na ATP listi.

Alkaraz zauzima prvo mesto na ATP listi sa 600 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Srbina Novaka Đokovića.

Španac je prošle godine eliminisan u četvrtfinalu Sinsinatija od Kamerona Norija. Đoković prošle godine nije igrao na mastersu u Sinsinatiju, a srpski teniser bi za nedelju dana mogao da se vrati na prvo mesto ATP liste.

- Volim takve bitke. Sviđa mi se što znam da mogu da izgubim, ali mogu i da se oporavim u isto vreme. Naravno da uživam u borbi protiv jedne od legendi sporta, protiv Novaka - rekao je Alkaraz, prenosi zvanični sajt ATP-a.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

On je istakao da mu je glavni cilj da ostane na prvom mestu ATP liste.

- Morate da postavljate ciljeve tokom sezone, na svakom turniru. Glavni cilj je da ostanem na vrhu i da, ako izgubim, pokušam što pre da se oporavim. To je nešto što mi je pomoglo da pružim najbolje igre na velikim turnirima - dodao je španski teniser.

Alkaraz je prošle nedelje eliminisan u četvrtfinalu mastersa u Torontu od Amerikanca Tomija Pola.

- Nije to bila dobra nedelja za mene, ali ima dosta stvari koje bih mogao da popravim na turniru u Sinsinatiju. Ako se vratim godinu unazad, izgubio sam u prvom kolu Montreala, a zatim u četvrtfinalu Sinsinatija. Potom sam osvojio Ju-Es open. Moram da prevaziđem to što se desilo u Torontu. Moram da pokušam da odigram bolje i da ispravim sve što što je bilo u Torontu - istakao je Alkaraz.

Španac je slobodan u prvom kolu Sinsinatija, a u drugom kolu će igrati sa pobednikom meča između Amerikanca Džonija Iznera i Australijanca Džordana Tompsona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading