NOVA ATP LISTA: Đoković i dalje gleda u leđa Alkarazu!

Autor:

Sport

14.08.2023

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa druge strane, Noleta niko ne može da ugrozi.

NOVA ATP LISTA: Đoković i dalje gleda u leđa Alkarazu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Kao i svakog ponedeljka, tako i ovog, ATP je objavio novu rang listu.

Na njenom vrhu nije bilo promena, pa je tako Španac Karlos Alkaraz ostao prvi teniser planete sa 9.395 poena, dok je na drugoj poziciji i dalje srpski as Novak Đoković, sa 8.795 bodova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Neprikosnoveni - Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Daleko iza Noleta, na trećem mestu liste, nalazi se Danil Medvedev iz Rusije, koji je sakupio 6.530 poena, a do četvrte pozicije koju drži Grk Stefanos Cicipas je novi veliki jaz, pošto on ima 5.090 bodova.

Potom slede dvojica tenisera koja su skokovima na nove pozicije ostvarila plasman karijere. U pitanju su Holger Rune i Janik Siner. Danac je trenutno peti igrač sveta, a Italijan šesti.

Mesto među deset najboljih igrača trenutno u "belom sportu" drže još Kasper Rud, Andrej Rubljov, Tejlor Fric i Frensis Tijafo.

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, najbolji plasman trenutno ima Laslo Đere, koji je 34. na svetu. Iza njega, na 41. poziciji, nalazi se Miomir Kecmanović, dok u Top 100 Srbija ima još jednog predstavnika, a to je Dušan Lajović, koji zauzima 66. mesto na ATP listi.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Lajović

Mladi Hamad Međedović novu nedelju započinje kao 144. reket planete, a nastavljen je i strmoglav pad Filipa Krajinovića, koga već duže vreme nema na terenu zbog povrede i on je sada 265. na svetu.

Među 500 najboljih, Srbija ima još dva tenisera, a to su Miljan Zekić (395) i Nikola Milojević (439).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading