ORI SE "VAMOS": Pao prvi reket sveta!

Autor:

Sport

06.05.2023

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko slavlje u Španiji.

ORI SE "VAMOS": Pao prvi reket sveta!

Foto: Starsport

Šljaka na Rolan Garosu

Beloruska teniserka Arina Sabalenka osvojila je WTA turnir u Madridu, pošto je u finalu pobedila Poljakinju Igu Švjontek 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Meč je trajao dva sata i 27 minuta. Ovo je bio osmi međusobni duel dve najbolje teniserke sveta, a Sabalenka je stigla tek do trećeg trijumfa. Švjontek je prva na WTA listi, dok je Sabalenka druga teniserka sveta.

Beloruskinja je trijumfom u Madridu stigla do 13. WTA titule. Poljakinja je ostala na 13 osvojenih trofeja u karijeri.

Tako je na zveničnom Tviter profilu WTA organizacije titula Beloruskinji čestitana na španskom jeziku sa "Vamos, Arina".

U prvom setu igralo se gem za gem do rezultata 3:3. Beloruskinja je potom osvojila tri uzastopna gema i prvi set je dobila rezultatom 6:3.

Švjontek je povela 3:0 u drugom setu, ali je Sabalenka izjednačila na 3:3. Poljakinja je zatim dobila tri naredna gema i izjednačila je na 1:1 u setovima.

Sabalenka je briljirala na startu trećeg seta i stigla je do 3:0. Međutim, Švjontek je uspela da izjednači na 3:3. Beloruskinja je povela 5:3, a onda je servirala za pobedu. U devetom gemu trećeg seta viđena je velika borba, a Sabalenka je iskoristila tek četvrtu meč loptu i zasluženo je stigla do trijumfa u glavnom gradu Španije. Ona je trijumfovala na turniru u Madridu i 2021. godine.

Beloruska teniserka je za trijumf u glavnom gradu Španije osvojila novčanu nagradu od 1.105.265 evra i 1.000 bodova za WTA listu, dok je Poljakinji pripalo 580.000 evra i 650 poena.

WTA turnir u Madridu igrao se za nagradni fond od 7.705.780 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading