BRUTALNA PROZIVKA: Španac ŽESTOKO udario na Novaka Đokovića!

Autor:

Sport

12.02.2023

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno je da se ove reči neće dopasti prvom reketu sveta.

BRUTALNA PROZIVKA: Španac ŽESTOKO udario na Novaka Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Karlos Alkaras, mladi španski teniser, nalazi se trenutno u Argentini, gde se sprema za turnir u Buenos Airesu, koji će mu biti prvi u ovoj sezoni.

Zbog povrede nije igrao na Australijan openu, kao ni na pripremnim turnirima, pa će u Argentini debitovati ove sezone.


- Stigao sam ovde nekoliko dana ranije da treniram sa veoma dobrim igračima i podignem ritam i što bolje počnem turnir - istakao je Karlitos.

Španac je pričao i o tome šta ga sve očekuje u narednoh sezoni.

- Prošla sezona je bila veoma dobra za mene, očigledno. Ostvario sam svoj san. Dostigao sam svoje ciljeve veoma brzo, za samo godinu dana. Da biste bili broj jedan morali ste da postavite nove dugoročne ciljeve, ali pre svega da nastavite da uživate u tenisu, da trenirate i radite. Veoma sam mlad i imam mnogo stvari da poboljšam, uprkos tome što sam bio broj jedan. Moram da nastavim da gledam unapred - svestan je nekadašnji broj 1.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Takođe, Alkaras smatra da može da pomeri granicu koju su postavili Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

- Uvek govorim da najbolji na svetu i u istoriji nikada nisu stagnirali. Vremenom su napredovali, kao što su Rodžer, Rafa i Nole bili sjajni kad su bili mladi, ali vremenom su napredovali. Ja lično mislim da mogu sve da unapredim, na teniskom, fizičkom i psihičkom nivou. Malo po malo, sa svojim timom ću napredovati.

Kaže i da se ne plaši izazova i duela sa najjačima.

- Uvek idem napred, nikada se ne plašim, i to je bilo od suštinskog značaja da postignem ono što sam postigao. Bilo je određenih igrača koje sam poštovao, igrao sam protiv Rafe i protiv Đokovića, protiv najboljih... Ali uvek sam želeo da ih pobedim, a ta ambicija je ono što me je učinilo onim što jesam.

Spreman je na borbu za najveće turnire.

- Želim da nastavim da osvajam grend slemove, a znam da ću se za njih boriti protiv Đokovića i Rafe, jer godine prolaze, a oni nastavljaju da osvajaju te turnire.

Za kraj, novinari u Argentini su ga pitali ko je teniski Mesi, a i pored toga što je Đoković najbolji ikada, kao i činjenice da drži sve rekorde, Španac se odlučio za Federera.

- To je Rodžer Federer. Zbog talenta koji ima i lakoće s kojom igra.

Videćemo da li će ova izjava uticati na Novaka i dati mu dodatan motiv u duelima sa odličnim španskim teniserom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading